Estiu/Sant Joan

Clariana de Cardener prohibeix tot l'estiu els petards arreu del municipi

També preveu, si convé, tancar els accesos al trànsit rodat al pantà de Sant Ponç

per Ramon Estany, Clariana de Cardener | 21 de juny de 2022 a les 14:04 |

Embassament de Sant Ponç Foto: ACA


L'ajuntament de Clariana de Cardener ha publicat un ban d'urgència en el qual promou les següents mesures:

-Prohibir la utilització d’elements pirotècnics de tot tipus, l’encesa de fogueres, així com l’ús de qualsevol altre artefacte que contingui foc en tot el municipi durant tot el període estival.

-Es decretarà el tancament de l’accés rodat al Pantà de Sant Ponç d’acord amb la Guarderia Forestal i els Mossos d’Esquadra, en el cas de nous episodis de temperatures extremes.


-Donar coneixement d’aquest BAN als Mossos d’Esquadra, Agents Forestals i a la resta d’autoritats que hi puguin tenir competència i donar-ne la màxima difusió a la població en general i a les empreses que tinguin turistes allotjats al municipi

El batlle de Clariana de Cardener, Albert Bajona (ERC) s'ha vist obligat a prendre aquesta mesura vistes les excepcionals condicions meteorològiques que s’estan donant els darrers anys i que comporten un evident risc d’incendi al municipi.

Vista la quantitat d’incendis que ha tingut a la comarca durant aquests darrers dies.
Vista la tipologia de vegetació, que representa un mosaic entre conreus i boscos, dins la demarcació i el potencial perill que això comporta, i molt més abans de que s’hagi produït tant la sega com la recollida de la palla i el llaurat dels camps.
Vist que el decret 64/1995 establia mesures específiques per la prevenció d’incendis forestals, amb la prohibició explícita de no poder fer cap tipus de foc a menys de 500 metres de zones arbrades, que a Clariana de Cardener comprèn tot el terme municipal.

Altres notícies de Sant Joan que et poden interessar

 

 

Participació