Comunicació

La revista Celsona Informació rep un reconeixement de l'ACPC pels seus 25 anys

L'Associació de Premsa Comarcal fa la seva 40a assemblea i dona els premis a les millors portades i fotografies

per Redacció, sOLSONA | 20 de juny de 2022 a les 07:53 |
El director de Celsona Informació, Josep M. Borés, recollint el diploma pels 25 anys | ACPC
L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) va tenir durant el 2021 deu noves altes, fins arribar a les 158 publicacions associades, 268.000 lectors diaris i un creixement dels mitjans en paper. L'entitat ha celebrat aquest dissabte a Barcelona la seva 40a assemblea i la catorzena Convenció de la Premsa Comarcal i Local. Una trobada que ha reunit 130 professionals del sector, ja siguin editors de premsa, periodistes, publicistes i alts càrrecs de l’administració vinguts de tot Catalunya. La jornada ha començat amb l’assemblea de l’entitat on s’ha fet un balanç de comptes del darrer any i s’ha ratificat que els mitjans comarcals han superat amb nota l’impacte de la pandèmia. Entre els reconeixements a la trajectòria del mitjans, la revista solsonina Celsona Informació ha rebut un diploma pels seus 25 anys.

Tal com ha explicat el president de l’ACPC, Francesc Fàbregas, en el seu parlament d’obertura, "la premsa comarcal està més viva que mai, el 2021, tot i la conjuntura de pandèmia i de crisi, ha tingut 10 noves més altes, i a dia d’avui són ja 158 el mitjans associats; i el més important, el paper, el qual molts donaven per mort, continua creixent". "Sense oblidar que donem feina a més de 1.000 famílies arreu de Catalunya, que tenim 268.000 lectors diaris, i que el 53% de les nostres vendes són per subscripció, cosa que parla de la credibilitat que tenim davant els nostres lectors”.


La convenció, que ha estat conduïda pel periodista Òscar Cabana, ha començat amb la presentació del treball guanyador de l’onzè Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal: ‘El periodisme de proximitat enfront del repte de la Intel·ligència Artificial’ de la doctora en Comunicació, Art i Educació, Cristina Pulido Rodríguez. 

A continuació, s’ha lliurat un reconeixement a la Diputació de Barcelona pel seu suport al llarg dels anys a l’ACPC. 


L’últim acte del matí ha estat la conferència 'El futur del català: què hi pot fer la premsa comarcal?', de la lingüista Maria Carme Junyent.

Com és habitual, després del dinar, s'han commemorat totes les publicacions que enguany complien anys. Aquestes han estat: Amb 100 anys d’antiguitat, 'El Pregoner d’Urgell'; amb 75, 'La Tosca'; amb 50, 'Església d’Urgell'; amb 45 anys, 'L'Espiga', 'El Martinet' i 'Avenç del Palau d'Anglesola'; amb 40, 'La Vall', 'La Palanca', 'L'Erol' i 'El 3 de Vuit'; amb 35 anys, 'El 8-5-5', L'Artesenc i 'El Pou de la Gallina'; amb 30, 'Revista de Palafrugell'; i amb 25 anys, 'Celsona Informació' i 'La Veu de la Segarra'.


S'ha acabat la jornada amb el lliurament dels Premis a les Millors Portades de l’Any 2021 i el recent inaugurant Premi Premsa Comarcal de Fotografia Periodística. El Premi a la Millor Portada de diaris, trisetmanals, bisetmanals, setmanals i quinzenals ha estat per a 'La Veu de l’Anoia' i la portada ‘605 abraçades’ publicada el 12-3-2021. El Premi a la Millor Portada de mensuals ha recaigut en la 'Revista de Banyoles' amb ‘Obres al Museu Arqueològic’ corresponent a l’octubre 2021. El Premi a la Millor Portada de bimestrals, trimestrals i semestrals se l’ha endut 'Temps de Franja' amb ‘Sostenible... per a qui?’ publicada el gener de 2021. El Premi al Millor Digital ha estat per a lamira.cat.

 

Participació