Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Cal Palà recull el premi a Jove Emprenedor Innovador

La consellera Jordà ha presidit el lliurament dels Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) i Ruralapps 2020 i 2021

per Redacció, La Molsosa | 18 de juny de 2022 a les 08:48 |
Arnau Vilaseca, en el moment de recollir el premi.
La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, acompanyada del secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, va presidir dimecres passat el lliurament dels Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) i Ruralapps 2020 i 2021, celebrats en el marc del Dia de la Innovació Agroalimentària i el 20è aniversari dels PITA.

La consellera va posar en valor aquest vintè aniversari dels PITA, alhora que la innovació agroalimentària per a assegurar el futur del sector primari, i l’aposta del Departament per la importància d’articular una coordinació de la transferència del coneixement, de la recerca i de la innovació del sector per a què pugui ser encara més competitiu i sostenible.


Un total de 455 empreses han participat en el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) al llarg dels seus 20 anys de trajectòria, que han distingit i premiat un total 104 candidatures. Aquest guardó, que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, vol reconèixer i distingir les empreses agràries, les agroindústries, i les persones joves emprenedores que han incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l’empresa orientats a millorar-ne la seva competitivitat i la sostenibilitat. El premi consta de tres modalitats: per a l’empresa agrària, per a l’agroindústria, i per al/la jove emprenedor/a innovador/a, dotats amb 6.000 euros cadascun, i amb 2.000 euros per a cadascuna de les candidatures nominades.

Aquests guardons tenen l’objectiu de posar en valor la incorporació d’innovacions per a la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari amb el reconeixement a les empreses amb esperit innovador i emprenedor que apliquin noves tecnologies, optimitzin processos per incrementar la competitivitat, la preservació ambiental i les bones pràctiques productives, i alhora garanteixin beneficis econòmics, de qualitat, d’ergonomia i de seguretat i sostenibilitat de les produccions.


I en la modalitat Jove Emprenedor Innovador corresponent a l'any 2020, va guanyar Arnau Vilaseca Puigpelat, Cal Palà, pel maneig en la producció de conills sense l'ús d’antibiòtics.

Vilaseca va iniciar aquest projecte l'any 2016, a dia d'avui, explica, continua innovant i testant millores en el maneig de la granja de conills. Així mateix, agraeix el suport dels veterinaris Joan Maria Rossell i en Ricard Garriga que ha estat vital, així com el suport de  

DalmauPol ,una persona important en el procés de casa i amb la qual es pot enraonar de pagesia i futur i també el suport de l'oficina comarcal d'Agricultura.

 

Participació