Incendis

Veïns de Castellar de la Ribera demanen als Bombers que prioritzin les cases

El president de l'ADF lamenta que els mitjans aeris no arribessin per remullar els habitatges

per Redacció, Solsonès | 17 de juny de 2022 a les 21:19 |
Veïns de Castellar de la Ribera (Lleida) han demanat aquest divendres que els serveis d'emergències prioritzin l'atenció als habitatges en l'incendi, han explicat a Europa Press el president de l'Agrupació de Defensa Vegetal del municipi, Armengol Riart, i una veïna que viu en un casa aïllada.

La veïna, Lídia Fàbregas, ha explicat a Europa Press que dimecres ella, el seu marit i els seus dos fills, de 17 i 19 anys, es van haver de refugiar al soterrani de casa mentre el foc arribava prop de l'habitatge.


"Ens vam confinar a la part baixa, perquè hi havia molt fum i vam començar a demanar auxili, vam parlar amb el Consell Comarcal del Solsonès i amb l'Ajuntament de Bassella i vam demanar que algú ens vingués a rescatar i a apagar el foc i ens van dir que els estaven dient que no hi havia mitjans, que no ens podien enviar ningú", ha explicat Fàbregas.

"Ens vam quedar sols, les cases no s'haurien de quedar d'aquesta manera", ha afegit la veïna, que ha relatat que el foc va començar davant de casa seva amb un llamp i que, en menys de cinc minuts, va arribar a la porta sense donar-los temps de fugir amb cotxe.


Sols en mans del destí


Lídia Fàbregas ha relatat que es van sentir "sols, en mans del destí" i que van tenir sort perquè al voltant de la casa no hi havia herba ni arbres i el foc va passar de llarg, per la qual cosa al cap de 20 minuts van poder sortir, amb molt fum i que després els van ajudar veïns i gent de Solsona.


Armengol Rialt ha explicat que a dues cases aïllades més de la zona va passar el mateix, i segons les seves dades en una hi viuen cinc persones i en una altra una dona de 70 anys.

El president de l'ADF, que agrupa Castellar de la Ribera i quatre municipis més, ha lamentat que els serveis d'emergències no enviessin un mitjà aeri que remullés les tres cases.

Rialt ha explicat que el foc ha cremat a la seva propietat unes 70 hectàrees de cereal i arbres i que les flames van arribar a 100 metres de la seva granja d'aviram.

 

Participació