1 de 10
Espurnes Barroques

​L’orgue protagonitza l'inici del programa d'actes culturals de Riner

Amb el concert-homenatge a Montserrat Torrent, degana de les organistes en actiu, celebrat al Santuari del Miracle davant d’una vuitantena d’assistents en el marc del festival Espurnes Barroques

L’homenatge a Torrent, la degana de les organistes en actiu, va incloure parlaments del seu deixeble Juan de la Rubia; del periodista musical i autor del llibre sobre l'organista, Albert Torrens; i del periodista i musicòleg Oriol Pérez Treviño.
per Redacció, Riner | 5 de juny de 2022 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Riner va donar ahir nit el tret de sortida al programa d’activitats culturals estiuenques amb el concert-homenatge a l'organista Montserrat Torrent celebrat al Santuari del Miracle davant d’una vuitantena d’assistents en el marc del festival Espurnes Barroques.
 

La vetllada s'ha acompanyat d'un tast de ratafia del MiracleL’homenatge a Torrent, la degana de les organistes en actiu, va incloure parlaments del seu deixeble Juan de la Rubia; del periodista musical i autor del llibre sobre l'organista, Albert Torrens; i del periodista i musicòleg Oriol Pérez Treviño. Al final, es van interpretar peces des reputats compositors i organistes Antonio de Cabezón, Pablo Bruna i Francisco Correa de Arauxo.
 

El programa estiuenc #Rineréscultura, inclou una vintena d’activitats musicals (amb concerts de música antiga, música barroca, blues, jazz i altres), de teatre, exposicions, visites guiades, trobades populars i activitats infantils, a més d’una conferència, una taula rodona i el Seminari d’Història del Solsonès. Els actes tenen lloc al Santuari del Miracle, a la Casa Gran del Miracle i a altres indrets del municipi com Freixinet i Santa Susanna. 

 Entre els actes destaquen els 9 concerts programats en el marc de quatre festivals (Espurnes Barroques, Festival Itinera, Festival de Música Antiga dels Pirineus i l’AIMS - Acadèmia Internacional de Música de Solsona) i l’estrena absoluta de l’exposició “Un món en pau, un art en llibertat (60 anys de l’Associació Nacions Unides)”, una mostra del fons d’art de l’associació —amb obres de creadors tan reconeguts com Javier Mariscal, Antoni Tàpies, Josep Serra i Llimona i altres— que després viatjarà a altres municipis catalans de la mà de l’Associació de Micropobles de Catalunya.

 

Participació