L'escriptora Hermínia Mas visità l'escola Arrels Secundària

per Redacció, 21 de maig de 2012 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La novel·lista Hermínia Mas parlant amb els alumnes d'Arrels Foto: Arrels

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO d’ARRELS SECUNDÀRIA van poder compartir una sessió amb l’escriptora Hermínia Mas per tal d’exposar-li les seves impressions a partir de la lectura de la novel•la Idriss, la noia del fil de seda. L’exposició inicial de l’autora sobre les motivacions que la van portar a escriure la novel•la va portar els alumnes a viatjar a l’Uzbekistan i el Kazakhstan, i les ciutats de Samarcanda i Bukhara a partir de les imatges que va projectar i de les explicacions sobre els seus viatges. 
Certament els alumnes van gaudir de l’explicació de l’Hermínia i van quedar admirats de la bellesa de la cultura d’aquests països, atès que ja havien legit la novel•la i en coneixien molts aspectes.
La segona part de la sessió es va construir a partir de les qüestions que havien preparat els alumnes amb els seus professors de llengua. Bàsicament feien referència a la novel•la i com s’havia inspirat per escriu-re-la per una banda, i per l’altra els alumnes li van plantejar preguntes referents a la feina de ser escriptor. Ja per acabar l’escriptora d’origen berguedà va llegir un poema perquè els alumnes l’interpretessin i que es relacionava amb la història de la protagonista Idriss.
El fòrum amb escriptors, al nostre centre, és una activitat anual que s’ha convertit ja en una tradició i que valorem com a molt posititva pel seu caire didàctic i motivador per als alumnes. Properament ens visitarà l’escriptor Andreu Sotorra, autor de Els silencis de la Boca de la Mina, una novel•la que han llegit i analitzat els alumnes de 3r i 4t d’ESO.

 

Participació