Ferran Castells, a la Plaça Major de Solsona, l'any 2018 | Ramon Estany
Pubillatge solsoní

El solsoní Ferran Castells penjarà la faixa aquest dissabte a la proclamació del Pubillatge de la Catalunya Central

Després de 3 anys i 9 mesos representant el pubillatge solsoní

per Redacció
Ferran Castells, a la Plaça Major de Solsona, l'any 2018 | Ramon Estany
Sant Fruitós de Bages serà l'escenari de la proclamació de la nova Pubilla i Hereu de la Catalunya Central aquest dissabte 14 de maig. Durant la jornada els candidats i candidates al títol realitzaran un examen sobre cultura general i posteriorment una entrevista per determinar qui serà la nova Pubilla, Hereu, 1a i 2a dama i 1r i segon fadrí de les comarques centrals.

L'acte aplegarà pubilles i hereus provinents de tot Catalunya i Andorra per acomiadar els qui han representat la Catalunya Central l'últim any i conèixer els qui seran escollits per fer-ho a partir d'ara. 


A partir de 2/4 de 7 de la tarda, tots els candidats i candidates sortiran en cercavila des del Nexe - Espai de Cultura, acompanyats per la colla de geganters i grallers del municipi, per dirigir-se al Cobert de la Màquina de Batre. A les 7 del vespre s'iniciarà l'acte de comiat i posterior proclamació dels i les joves que representaran les comarques centrals l'any vinent.

Es donarà el comiat a la Pubilla Núria Roca Lladó (Gironella) i a l'Hereu Adrià Hervás Delgado (Manresa) qui van ser proclamats l'any 2021 a Navarcles i han ostentat aquest càrrec fins avui dia.


També deixaran el càrrec la primera i segona Dama i el primer i segon Fadrí qui actualment són Núria Obradors Matalama (1a Dama – Navàs), Marina Francisco Culla (2a Dama – Piera), Ferran Castells Riu (1r Fadrí – Solsona) i José Moya Moreno (2n Fadrí – Castellbell i el Vilar).

En el cas del Ferran Castells, de Solsona, com en molts altres hereus i pubilles d'aquests darrers anys, a causa de la pandèmia, se'ls ha allargat la permanència dins el pubillatge en ajornar-se els corresponents relleus.
 

El pubillatge solsoní, el setembre de 2018, Castells a la dreta Foto: Ramon Estany


Castells va començar com a fadrí el setembre del 2018. El 2019, per la manca de candidats, va repetir, aquesta vegada com a Hereu. El 2020, amb l'arribada de la pandèmia, es van suspendre i ajornar els actes de pubillatge, i en la represa del 2021, el solsoní va allargar un any més la representació al pubillatge, en ser nomenat 1er Fadrí de la Catalunya Central, títol que acomiadarà aquest dissabte. Haurà estat 3 anys i 9 mesos representant el pubillatge de Solsona, tot un "rècord".

 

El pubillatge solsoní, el setembre de 2019, Castells a la dreta Foto: Ramon Estany

 

Una divertida imatge del Ferran Castells amb el bisbe de Solsona, Xavier Novell Foto: Ramon Estany

 

En l'acte d'homenatge a la Mare de Déu del Claustre, l'any 2020 Foto: Ramon EstanyPosteriorment a l'acte de comiat es proclamaran els nous representants de les tradicions de les comarques centrals en aquest acte organitzat per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages amb el suport del Foment de Tradicions Catalanes.
Participació