Fira de Sant Isidre

Solsona acull una exposició en primícia a Catalunya

Inauguració aquest divendres 13 de maig a les 20:30 hores al Consell Comarcal del Solsonès

per Redacció, Solsona | 13 de maig de 2022 a les 08:54 |

En el marc de la Fira de Sant Isidre i conjuntament amb el Consell Comarcal del Solsonès, Espurnes Barroques organitza, per primera vegada, una exposició.


No serà estrictament de música sinó que té a veure amb la teatralitat en el món rural, amb una mostra dels Bonecos de Santo Aleixo, uns titelles portuguesos extraordinaris, documentats ja al segle XVIII, en la representació dels quals la música hi juga un paper fonamental.

Es tracta d’una de les relíquies teatrals europees més singulars, preservada a la regió de l’Alentejo gràcies al treball del Centro Dramático de Évora (Cendrev). L’exposició Os Bonecos de Santo Aleixo a Solsona —comissariada per Toni Rumbau— és una mostra única, en la qual es podrà veure exposat per primer cop a Catalunya aquest singular patrimoni teatral.


La inauguració tindrà lloc el divendres 13 de maig a les 20:30h. al Consell Comarcal del Solsonès i l’exposició es podrà visitar fins el diumenge 22 de maig. Entre aquestes dates, en horari escolar, hi haurà tallers per a prop de 500 escolars del Solsonès, a càrrec dels actors del Cendrev. Al refrigeri de la inauguració —fent esment al recorregut de la foscor cap a la llum— es podrà contrastar la negror d’unes trufes barroques amb la claror de La Barroka, una cervesa feta per La Pirata Brewing amb Espurnes Barroques.

BONECOS DE SANTO ALEIXO


Exposició d’una quarantena de titelles de la col·lecció dels Bonecos de Santo Aleixo del Centre Dramàtic d’Évora (Portugal).

La companyia portuguesa (un referent mundial en l’àmbit de teatre de titelles per la seva idiosincràsia) actuarà en el marc d’Espurnes Barroques, en un esforç conjunt amb l’històric teatre de titelles La Puntal de Barcelona. L’última vegada que els Bonecos de Santo Aleixo van ser a Catalunya va ser el 2019, en una col·laboració entre el festival If Barcelona i el Festival Guant de Valls i el Festival de Teresetes de Mallorca.

Els Bonecos de Santo Aleixo són una col·lecció d’uns 80 titelles nascuts a l’Alentejo (zona rural de Portugal) dels quals es té constància ja al segle XVIII. Amb ells es representa un auto sacramental on s’explica el naixement del món des d’una cosmovisió preindustrial.

Dies: del 14 al 27 de maig
Horaris:  durant la Fira de 10 a 20 h i els dies 21 i 22 de maig de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.
Lloc: sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal del Solsonès

 

Participació