Solsona

Un nou tòtem comercial i turístic amb la imatgeria festiva com a reclam dona la benvinguda al Portal de Llobera

És el tercer que s'instal·la a Solsona i representa la silueta del Tòfol Nano

per Redacció, Solsona | 11 de maig de 2022 a les 22:00 |
El nou tòtem representa la silueta del Tòfol Nano | Ramon Estany
Aquest dimecres a la tarda, s'ha procedit a instal·lar entre les escales de la Plaça del Camp i el Portal de Llobera un tercer tòtem de pedra i acer de grans dimensions amb el perfil d'un dels símbols de la imatgeria festiva solsonina, el Tòfol Nano, que presidirà des d'ara un dels portals del nucli antic de la ciutat. Complementa així, el Drac del Portal del Pont i el Gegant Boig de la Plaça del Camp, que van ser instal·lats l'any 2017.
 

Un camió ha traslladat el monument fins al punt on s'havia de muntar Foto: Foto cedida

Són punts d'informació comercial per als visitants dissenyats de manera que es converteixin en un reclam per fer-s'hi fotos, situats estratègicament a les zones d'estacionament més freqüentats a tocar del centre històric. Es tracta d'un projecte de la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme impulsat pel grup de comerç de Solsona Co (Pla director de promoció econòmica de Solsona) per posar en valor el comerç de proximitat.

 

Detall dels treballs d'instal·lació del tòtem Foto: Ramón Estany"Una experiència gegant"
El conjunt del portal de Llobera conté la silueta del Tòfol Nano. Resta encara arranjar la part del paviment de la base d'aquest monument, i ubicar-hi en un dels frontals, un vinil que contingui un plànol amb la ubicació de prop de 300 establiments que poden ser d'interès per als visitants. Es tracta d'una peça de pedra d'uns dos metres d'alçaria per tres d'amplada i promociona l'eslògan "Solsona, una experiència gegant".


La Junta de Govern Local, va aprovar, el passat 18 d'octubre de 2021, a proposta del regidor delegat de Desenvolupament local, iniciar l’expedient de contractació amb l’empresa Geosilva Projectes, SL, d'aquest tòtem comercial per un valor de 10.620,00 € (IVA exclòs).

La instal·lació del tòtem s'ha contractat també al Geosilva projectes, SL, per un import de de 5.808,00 € (IVA inclòs).
 
 
 
 

 

 

Participació