Deixant Empremta

​Deixant Empremta organitza tallers artístics gratuïts aquesta primavera

Els tallers estaran dinamitzats per artistes locals i tindran lloc tant a Solsona com a Cardona

per Redacció, Solsona | 10 de maig de 2022 a les 20:52 |
Durant els mesos de maig i juny es realitzaran diferents tallers artístics organitzats per l'associació solsonina i cardonina Deixant Empremta. Els tallers són gratuïts i estan destinats a joves i a persones vinculades a alguna entitat social del territori. A més, estaran dirigits per artistes joves locals per tal de potenciar i visibilitzar la seva feina.

El primer taller es durà a terme a Cardona i serà de dansa i treball corporal, el dirigirà l'Arian Marsinyach, una ballarina cardonina. El taller constarà de quatre sessions l'11, 18, 25 i 29 de maig de 6 h a 7 h al Centre Cívic de Cardona. A Cardona també es farà un taller d'il·lustració de contes amb paper amb l'Ester Bacardit, una jove il·lustradora del poble, seran 4 sessions els dies 13, 14, 15 i 16 de juny de les 7 de la tarda a les 8. L'objectiu del taller és il·lustrar de forma plàstica amb diferents tècniques i materials un conte.


D'altra banda, a Solsona es faran tres tallers diferents que començaran a finals de maig. El primer taller serà de ritmes del món i estarà dinamitzat pel Bernat Padró, també consistirà en quatre sessions els dijous 26 de maig i 2, 9 i 16 de juny de 2/4 de 7 a 8h del vespre a l'Auditori de la Sala Polivalent.

El segon taller a Solsona consistirà en un taller de fotografia amb el mòbil a càrrec del Marc Santaeulària, fotògraf paisatgístic solsoní, serà els divendres 27 de maig i 3, 10 i 17 de juny de 2/4 de 7 a les 8h. El propòsit del taller és aprendre a visualitzar la imatge abans de fer-la, destacar els petits detalls i aprendre a com expressar-nos amb un mòbil i un paisatge davant dels nostres ulls.


Finalment, el tercer taller que es realitzarà serà de grafitis i murals a càrrec de Sònia Genestar, artista plàstica de Sant Llorenç de Morunys. En aquest cas seran cinc sessions al dissabte al matí, la primera serà el 28 de maig i les quatre següents el 4, 11, 18 i 25 de juny d'11 a 2/4 d'1 del matí. Es durà a terme a la sala d'actes del Casal de Cultura de Solsona. En aquest taller es busca explorar diferents tècniques plàstiques i activitats que fomentin el pensament creatiu amb l'objectiu de fer un mural conjunt a la fira
del Voluntariat, el 2 de juliol.


Els tallers són gratuïts, però és necessària una inscripció prèvia a info@deixantempremta.org, ja que les places són limitades. El resultat dels tallers artístics es mostrarà a la Fira del Voluntariat que tindrà lloc el 2 de juliol a Solsona on hi haurà un tastet del qual han sigut els tallers.

Aquests tallers formen part del projecte ''Teixim solidaritat'', projecte de l'organització Deixant Empremta, que té per finalitat fomentar el voluntariat local al Solsonès i a Cardona. El projecte, avalat i finançat per la Unió Europea, està format per un seguit d'activitats amb la intenció de fer-ne partícip a tota la societat civil.

 

Participació