Els silvicultors catalans reivindiquen la importància de la gestió forestal

El Consorci Forestal de Catalunya ha celebrat avui l’Assemblea General Ordinària a Solsona

per Redacció, 19 de maig de 2012 a les 21:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'acte ha tingut lloc al CTFC de Solsona Foto: Ramon Estany

El Consorci Forestal de Catalunya ha celebrat avui l’Assemblea General a Solsona. La trobada, que ha reunit més de 130 silvicultors a la sala d’actes del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), ha servit per posar de relleu la importància de la gestió forestal sostenible i la necessitat de recolzar-la com l’eina bàsica més eficaç per a la conservació i millora dels boscos i per prevenir els grans incendis forestals. A més, tal com ha explicat el president del Consorci Forestal de Catalunya, Rossend Castelló, la gestió permet millorar els recursos hídrics i la captació de CO2 de l’atmosfera, entre altres beneficis ambientals que comporta.
 
En el marc de l’Assemblea s’ha signat un conveni de col·laboració per a la realització de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera entre el mateix Consorci i el CTFC. Finalitzada la signatura, formalitzada pels presidents d’ambdues entitats, el Consorci ha distingit amb la insígnia de soci Honorífic de l’associació Josep M. Vila d’Abadal, silvicultor, amic, abans president del Consorci Forestal de Catalunya i actualment diputat al Parlament de Catalunya i alcalde de Vic, per la seva trajectòria vinculada al sector forestal. En la seva intervenció, Vila d’Abadal ha remarcat la importància dels boscos per a Catalunya i ha fet èmfasi en reivindicar el paper de la propietat forestal i la importància de la gestió forestal sostenible associant, principalment, els grans incendis amb la no gestió de les masses forestals. En aquesta mateixa línia Vila d’Abadal també ha destacat la necessitat de fer una clara aposta per a la biomassa forestal com a recurs derivat d’aquesta gestió sostenible.
 
L’acte, que ha estat presidit per Josep M. Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i president del CTFC, ha finalitzat amb la lectura de la Declaració de Solsona a través de la qual els silvicultors han reivindicat el sector forestal per a la creació de llocs de treball per impulsar el desenvolupament rural.
 
S'hi han reunit uns 130 silvicultors Foto: Ramon Estany S'hi han reunit uns 130 silvicultors Foto: Ramon Estany Josep M Vila d'Abadal, al mig, ha estat distingit amb l'insignia de soci honorífic Foto: Ramon Estany

 

Participació