El president Mas inaugura la 60 Fira de Sant Isidre, que ‘amb menys aconsegueix fer més’

L’alcalde li manifesta la seva preocupació per les dimensions socials de la crisi

per Redacció , 11 de maig de 2012 a les 22:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Artur Mas, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Solsona Foto: Ramon Estany

En l'acte d'inauguració a la seu del Consell Comarcal del Solsonès, l’alcalde ha expressat que en moments econòmicament crítics, “les societats necessitem més que mai amarradors, una aposta pels valors segurs de casa”. En aquest sentit, ha dit que un d’aquests valors és la Fira de Sant Isidre, “un esdeveniment que beu dels actius de la ciutat i la comarca i, al mateix temps, els projecta i potencia, afavorint en primer lloc la producció autòctona”. A més, David Rodríguez ha matisat que “és una aposta per la tradició rural del Solsonès, però, lluny de ser encarcarada i obsoleta, és una tradició adaptada a les exigències del moment”
 
L’alcalde de Solsona ha celebrat el fet que el certamen hagi arribat al seixantè aniversari, perquè “és una prova del seu èxit”. “Però també ho és el fet que no hi hagi cap sector econòmic de la comarca i la seva capital que desaprofiti l’ocasió de la Fira per fer negoci”, ha afegit. A més, a banda de la funció de proporcionar el marc idoni per a l’intercanvi comercial, Rodríguez ha subratllat la funció social del certamen entre ciutadans, comarcans, visitants, col•lectius, empresaris i comerciants. “És un instrument per fer poble i comarca”. 
 
El president Mas també ha visitat avui l’Ajuntament de Solsona, on ha estat rebut per la corporació municipal i ha signat el llibre d’honor –per tercera vegada, ja que ho va fer el 1995 com a conseller de Política Territorial i Obres Públiques i el 2002 com a conseller en cap–. L’alcalde li ha manifestat a la sala de plens la seva “preocupació per la crisi en el seu vessant més social”. Rodríguez ha destacat que els ajuntaments són “testimonis directes de les dificultats de molts dels nostres conciutadans” . Ha afegit que es produeixen “situacions d’autèntica pobresa com feia molts anys que no s’havien vist”, motiu pel qual “la cohesió social del país hem de cuidar-la de manera especial”.
 
L’alcalde de Solsona ha defensat el paper de l’Associació de Municipis per la Independència, “perquè ja ha arribat el moment de plantar-nos i dir prou a aquesta asfíxia immerescuda” , fent referència a “l’ofec econòmic, social i polític al qual estem sotmesos des de Madrid”. Però “el lideratge del país correspon a qui té la màxima legitimitat, la Generalitat i el president”. Rodríguez ha felicitat Mas per la seva iniciativa de crear una hisenda pròpia per a Catalunya “si Madrid no ens escolta” i l’ha encoratjat a seguir el rumb que aquests dies ha anunciat. “Sàpiga que a l’Ajuntament de Solsona i el seu alcalde hi trobarà un aliat ferm i fidel” .

 

Participació