Olius

Recullen firmes al Pi de Sant Just per demanar a l'ajuntament l'actualització del POUM

Han creat un grup de gent afectada i volen aturar l'inici d'expedients i multes que el consistori està tramitant

per Ramon Estany, Olius | 11 de gener de 2022 a les 11:19 |
Aquest diumenge 9 de gener a les 11 del migdia, una seixantena de veïns i veïnes del Pi de Sant Just s'han aplegat a la Plaça de l'Olivera per posar en comú temes relacionats amb la urbanització i recollir signatures per demanar al consistori la modificació del POUM.

El detonant d'aquesta reunió ha estat que un grup de veïns del Pi han rebut un expedient de denúncia per part de l'ajuntament. 


En concret, l’ajuntament ha obert una cinquantena d'expedients per haver col·locat pèrgoles, casetes, marquesines, branques o rames que surten cap al carrer, etc. Una xifra d’expedientats que aniran en augment a mesura que la secretària els vagi tramitant.

D'aquests expedients, una quinzena ja han rebut una denúncia amb la corresponent multa, per haver fet obres sense permís, que s'afegirà a una segona sanció, si en un temps determinat, no enderroquen o desmunten la construcció, acció que podria exercir el mateix ajuntament.

 

Foto: Ramón Estany


Els veïns afectats al·leguen que el POUM s’ha quedat antiquat i que no s’adapta a les necessitats actuals i no hi ha ajudat gens la pandèmia, època en que molts "hem fet “reformetes” a casa, especialment als jardins".


Per posar un exemple, si una parcel·la no està edificada, NO pot tenir cap caseta, o hivernacle o que, en el cas d’estar edificada, ha d’estar a més de 5 metres de la tanca del carrer, en façana,  i que es posa als laterals dins els 3 metres, cal tenir un permís per escrit del veí.
 

Foto: Ramón Estany


La reunió convocada a la Plaça de l'Olivera ha servit per explicar com han anat les negociacions fins ara amb l'alcalde, Toni Márquez i per aclarir que es reculliran signatures per demanar la modificació del POUM,  com demanar que es reduís els metres que s’han de deixar lliures dels límits de parcel·la  o, que hi pogués haver casetes en solars no edificats....i és aquí on hauria d’entrar l’ajuntament  i dir mides, o si poden ser tancades o no, o alçades, o el que volgués.
 

Foto: Ramón Estany


Des del grup d'afectats, creuen que les coses no s'estan fent bé i que l'ajuntament amb tot aquest tema "acabarà enfrontant els veïns i això NO ho podem permetre", reblen..

En acabar la trobada s'ha fet la recollida de signatures per demanar a l'ajuntament  que iniciï els tràmits de modificació del POUM a urbanisme, i els organitzadors han explicat que faran arribar més fulls de signatures als veïns que no han pogut assistir a la reunió, amb l'objectiu, d'assolir com a mínim, el 50% dels habitatges de la urbanització, requisit que els ha demanat l'alcalde si volen que el consistori recolzi amb força aquesta modificació.

 

Participació