1 de 10
Nadal

Solsona celebra una Missa del Gall especial

És la primera vegada que aquesta celebració religiosa no és presidida pel bisbe de la diòcesi

per Redacció
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La imatge del Nen Jesús ha presidit l'altar de la Catedral Foto: Ramón Estany


La Catedral de Solsona ha acollit aquest divendres 24 de desembre, a les 9 del vespre, la celebració central de les festes de Nadal, que recorda el naixement de Jesús.

 

Mn. Ortís, Mn. Ruíz i Mn. Grifell Foto: Ramón Estany


Presidida pel rector de Solsona, Mn. Lluís Ruiz, i concelebrada per Mn. Pere Ortis i Mn. Lluís Grifell, la Missa del Gall de Solsona ha comptat amb la presència de mig centenar de fidels, i ha comptat amb l'acompanyament musical del grup de la Parròquia de Solsona.

 

Foto: Ramón Estany


Com ha recordat Mn. Ruíz en l'homilia, aquesta celebració d'enguany està marcada per dos fets; la presència encara de la pandèmia, i que per primera vegada, la celebració solsonina no està presidida pel bisbe diocesà (vegeu imatges de la Missa del Gall de l'any passat).

 

El grup de la parròquia ha interpretat algunes nadales Foto: Ramón Estany

L'Adoració del Nen Jesús s'ha fet a distància, des dels bancs Foto: Ramón Estany


Com és costum en aquesta Missa, en acabar la celebració, els fidels han estat obsequiats amb una mica de torró, mentres rebien la salutació personal del rector.

A la sortida de Missa, el rector ha saludat personalment als fidels Foto: Ramón Estany

Participació