1 de 10
Orfeó Nova Solsona

L’Orfeó Nova Solsona ofereix el seu tradicional Concert de Nadal

El dissabte, 25 de desembre a la Catedral,a les 9 del vespre, amb el títol UN NADAL D’AQUÍ I D’ARREU

Orfeó Nova Solsona | Marc Ramonet
per Ramon Estany, Solsona | 21 de desembre de 2021 a les 12:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una vegada posat el punt i final a la celebració del Centenari, l’Orfeó Nova Solsona convoca tots els amants de la música a una de les seves cites anuals més cabdals: el Concert de Nadal. L’actuació de l’entitat coral solsonina tindrà lloc a la Catedral de Solsona el dissabte, 25 de desembre a les 9 del vespre.

L’entrada és gratuïta pels socis de l’Orfeó. Pel públic en general tindrà un cost de 10 euros i fins als 14 anys serà de 5 euros. Qui la vulgui comprar de forma anticipada podrà a fer-ho a través del portal entradessolsones.com tot i que també es podran adquirir el mateix dia del concert.

Sota el títol de Nadales d'aquí i d'arreu, l’actuació constarà de dos blocs diferenciats. En el primer, l’Orfeó cantarà música europea pròpia d'quest temps i de diferents procedències i períodes, des del segle XVI fins al XX, i d'autors com Michael Praetorius, Benjamin Britten o John Rutter. A la segona part, la majoria de les cançons seran nadales populars catalanes, així com algunes obres d'autor nadalenques. L’entitat interpretarà composicions escrites per figures com Manuel Oltra, Baltasar Bibiloni, Francesc Vila i Xavier Sans. Així com del qui fou antic director de la formació, Antoni Muntada.

Aquest recital s’emmarca dins l’activitat nadalenca que l’entitat ha anat realitzant prèviament aquests dies. El diumenge passat, per encàrrec de l’Ajuntament de Pinós, va oferir un bonic concert nadalenc que va alegrar i satisfer els veïns i veïnes del municipi. El dissabte, 18 de desembre va tenir l’habitual visita a la Residència Hospital Pere Màrtir Colomés.


Malauradament, la situació sanitària va obligar a extremar les precaucions i va impedir fer l’actuació en el format previst i va ser substituïda per una cantada de nadales a l’aire lliure al jardí de la Residència.

Malgrat el virus continua ben present entre nosaltres, els cantaires solsonins, sota la direcció de Joan Boix i amb l’acompanyament al piano d’Andreu Soldevila, esperen amb il·lusió poder compartir una nit plena de música amb els seus socis i amics.

 

Participació