Olius

Ja és al carrer el llibre sobre els 50 anys d'El Pi de Sant Just

Es farà arribar un exemplar a tots els veïns de la urbanització, i també es podran adquirir alguns exemplars a les llibreries de Solsona

per Ramon Estany, Olius | 4 de desembre de 2021 a les 10:18 |
Un moment de la presentació del llibre | Ramon Estany
Aquest divendres, 3 de desembre, la Sala d'Actes de l'Ajuntament d'Olius ha acollit la presentació oficial i física del llibre commemoratiu dels 50 anys de l'Urbanització del Pi de Sant Just.

Ha estat un senzill acte que ha comptat amb l'assistència de l'alcalde dOlius, Toni Màrquez, la regidora i primera tinent d'alcaldia, Dolors Travesset, la portaveu de Junts per Olius, Marta Comitre, i els autors i redactors del llibre, els historiadors Albert Colell i Pol Solè. També, entre el públic, hi han assistit alguns dels membres de la comissió del Cinquantenari de la urbanització.


L'alcalde, Toni Màrquez, ha donat la benvinguda als assistents, mostrant-se agraït per haver pogut celebrar aquesta efemèride malgrat les dificultats de la pandèmia, que ha retardat la impressió del llibre. Un llibre que ha despertat l'interés més enllà de la urbanització del Pi de Sant Just.
 

Pol Solé, al costat de la regidora Dolors Travesset, amb el llibre acabat de sortir de la impremta Foto: Ramón Estany


Dolors Travesset ha explicat que el llibre es podrà consultar digitalment a la web de l'ajuntament, però que tots els veins del Pi de Sant Just podran passar a recollir el seu exemplar a l'ajuntament d'Olius, així com també es pot visionar  a la mateixa web un recull audiovisual de fotos cedides pels mateixos veins.També se'n podran adquirir alguns exemplars a les llibreries de Solsona.

Travesset ha recordat algunes de les iniciatives commemoratives d'aquest aniversari i que encara es poden gaudir, com l'exposició de plafons i records a l'ajuntament d'Olius, oberta fins el 10 de gener. També encara es poden visitar en un recorregut pel nucli urbà de la urbanització, els plafons amb fotografies antigues per comparar l'abans i el després del Pi de Sant Just.
 

Foto de grup dels assistents a l'acte Foto: Ramón Estany


En el seu torn, Albert Colell i Pol Solé han reiterat els seus agraïments a tots aquells que han col·laborat, a través d'entrevistes, documents i fotografies, per fer possible el llibre, un bon regal per aquestes festes de Nadal, i que "ens convida a tots a sentir-nos partíceps de la història de la creació del Pi de Sant Just."

Els autors han subratllat que han intentat plasmar la història de la millor manera, en un llibre amè i àgil de llegir, alhora commemoratiu i divulgatiu, dignificant i posant en valor el Pi de Sant Just.


 

 

Participació