Rebost Solidari

​El Rebost Solidari surt al carrer per fer campanya al mercat de Solsona

El programa social munta parada informativa davant l’ajuntament fins al dia 19 de novembre

per Redacció, Solsona | 8 de novembre de 2021 a les 16:33 |
La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia no només no s’ha superat, sinó que ha agreujat la situació de vulnerabilitat de diverses famílies també del Solsonès. Per això l’Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal, Creu Roja i Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys recorden a la població la necessitat de tenir present el Fons d’emergència social i el Rebost Solidari del Solsonès.

Aquest mes ho fan sortint al carrer els dies de mercat i fent campanya amb una parada davant del consistori. Hi van ser divendres passat i hi tornaran els dies 12 i 19 de deu del matí a dotze del migdia.


Des d’aquesta parada es recorda la diversitat de canals que hi ha per col·laborar amb el Rebost Solidari: punts de recollida d’aliments a diversos establiments, microdonacions d’un euro al mes a través de Teaming, arrodoniments solidaris a les botigues adherides o donatius al número de compte del Fons d’emergència social. Així mateix, és un punt de recollida de
productes frescos i envasats i de donacions econòmiques.


Durant el 2020 es van beneficiar d’aquest programa social un total de 130 famílies, i des del gener d’enguany s’estan atenent prop d’un centenar de famílies amb més de 90 menors. Coordinen el fons les institucions locals, Càritas Arxiprestal i Creu Roja del Solsonès. Segons la situació de cada família, es faciliten ajuts econòmics per cobrir despeses bàsiques de lloguer i subministraments de la llar i aliments envasats i frescos.

 

Participació