Reconeixements

La formatgeria El Miracle rep un or i una plata a la Fira de Sant Ermengol

Reconeixement als formatges La Gàrgola i Les Cuines

per Redacció, Riner | 17 d'octubre de 2021 a les 08:10 |

La Seu d'Urgell ha tornat a celebrar, del 15 al 17 d'octubre, la mil·lenària Fira de Sant Ermengol, després que la situació sanitària impedís dur-la a terme l'any passat. Aquesta edició, però, s'ha fet a l'aire lliure i sense poder vendre tiquets de degustació per tastar els formatges i altres productes alimentaris de proximitat. Al certamen hi han pres part més d'una quarantena de formatgeries artesanes del Pirineu, les quals han participat en un concurs que, aquest cop, s'ha hagut de fer a porta tancada i amb la pràctica de tests d'antígens previs al jurat i als representants de cadascuna de les empreses que competien en les diverses categories. Als carrers de la capital alturgellenca tampoc hi ha hagut parades de venda ambulant.


Hi ha participat la formatgeria El Miracle, que s'ha endut dos premis. L'obrador solsonenc ha estat reconegut amb un or a la millor quallada àcida de llet d'ovella, amb "La Gàrgola" i amb una plata la millor pasta tova d'ovella per "Les Cuines".

Els diversos formatges artesans del Pirineu estaven distribuïts en una quarantena de casetes de fusta situades a l'avinguda del Camí Ral de Cerdanya. 


La Gàrgola
De coagulació làctica amb una maduració de 3 setmanes, és un formatge amb aromes balsàmics i de sotabosc. La densitat i la untuositat de la seva textura adhesiva al paladar, fan la intensitat del seu sabor. Es presenta de forma cilíndrica d’uns 300gr.


Les Cuines
És un formatge elaborat amb llet crua d’ovella de 40 dies de maduració, de pasta tova i escorça cendrada comestible, de sabor fi i agradable. Aromes a celler, fongs i humitat. Es presentas amb peces cilíndriques d’uns 350gr.
És un formatge suau al paladar, es pot degustar sol o bé acompanyat amb una cervesa artesana i un bon pa amb tomàquet.

 

 

Participació