Successos

Un boletaire va trobar el nen de 8 anys perdut a Llanera des de dilluns a la tarda

Una persona aliena a l'operatiu que es desplaçava en vehicle l'ha vist caminant per una pista forestal al terme d'Ardèvol

per Redacció, Torà | 13 d'octubre de 2021 a les 07:12 |
Pla mitjà on es pot veure un helicòpter dels Mossos sobrevolant la casa de colònies on s'ha perdut un menor al nucli de Llanera | Oriol Bosch
 El dispositiu format per Bombers, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, SEM i desenes de voluntaris ha localitzat sa i estalvi el nen de 8 anys perdut a Llanera (Torà) des de dilluns a la tarda. L'han trobat a les 10.56 hores, segons han informat els Bombers, que van rebre l'avís poc després de dos quarts de quatre de la tarda. De seguida es va organitzar un dispositiu per buscar-lo en una zona que és boscosa i densa, que també ha continuat durant la nit amb gossos i càmeres tèrmiques. El dispositiu s'havia incrementat dimarts al matí. El petit, que té una discapacitat, estava de colònies a la Casa Auró Natura.

Segons han informat els Bombers el menor ha estat localitzat quan faltaven pocs minuts per a les onze del matí per un boletaire. El nen estava sa i estalvi i anava caminant per una pista forestal. El cap de la Regió d'Emergències Lleida, Jordi Solà, ha explicat que la primera valoració del seu estat de salut per part de Bombers "ha estat bona" i fins i tot se li ha donat una poma i se l'ha menjat. Això no obstant, s'ha activat una ambulància medicalitzada per tal de comprovar amb més exactitud la seva situació després de passar la nit al ras. Posteriorment se l'ha traslladat a un centre hospitalari per acabar de comprovar el seu estat de salut. Igualment, segons Solà, el pare del nen també s'ha desplaçat de forma immediata al lloc on se l'ha trobat, a uns 8 quilòmetres d'on va desaparèixer.

 

Pla mitjà on es poden veure voluntaris participant en la recerca del menor Foto: Oriol Bosch


Els Bombers van plantejar la recerca en funció de dues hipòtesis; una primera que partia de la base que el nen es podia haver amagat, ja que el seu entorn proper havia advertit que li agrada molt jugar a amagar-se. També es va plantejar la possibilitat que hagués patit un accident en algun indret del bosc que envolta la casa de colònies on el nen passava uns dies, per això es va iniciar una recerca intensiva de repàs de punts possibles on es podria haver arrecerat.

 

L'altra hipòtesis és que el nen hagués caminat en una direcció incerta, per aquest motiu els Bombers també han fet una recerca extensiva, en la què han participat els voluntaris que han col·laborat en el dispositiu. Finalment, però, ha estat una persona aliena a l'operatiu qui ha trobat el nen; un boletaire que es desplaçava en vehicle l'ha vist caminant per una pista forestal al terme d'Ardèvol.


El dispositiu desplegat dilluns va consistir en 13 dotacions dels Bombers, entre els quals s'hi comptava un helicòpter amb tripulació de Grup d'Actuacions Especials (GRAE), efectius del Grup Caní de Recerca (GRCR) i bombers de parc, amb la participació de Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i voluntaris. Aquest dimarts el dispositiu havia augmentat fins a les 21 dotacions de Bombers, a més dels GRAE amb helicòpter i 2 binomis del GRCR, els efectius del Grup Operatiu de Suport, per proporcionar infraestructura.
 

Imatge del dispositiu de recerca del nen de 8 anys a Llanera Foto: Oriol Bosch


També hi han participat 9 dotacions dels Mossos d'Esquadra, grup caní, unitats de drons i un helicòpter. Per part dels Agents Rurals, s'hi ha incorporat 5 dotacions i una unitat de comandament. El SEM ha desplaçat també al lloc un comandament, 2 ambulàncies convencionals i una tot terreny i efectius d'assistència psicològica. Des del CECAT de Protecció Civil també s'ha estat en contacte continu amb l'operatiu. El nombre de voluntaris que s'ha mobilitzat ha estat d'un centenar, segons ha explicat el delegat de Govern a Lleida, Bernat Solé.

 

Participació