Llobera

Jordi Latorre visita la Fira de l’Empelt de Llobera on inaugura un punt de recollida d’escombraries i un aparcament

El vicepresident de la Diputació de Lleida també ha inaugurat el Mural Pictòrico-Poètic, un espai realitzat per diferents artistes locals

per Redacció, Llobera | 10 d'octubre de 2021 a les 15:43 |
Al nou aparcament de Llobera | Diputació de Lleida
El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha participat aquest diumenge en l’acte d’inauguració de la 17a edició de la Fira de l’Empelt de Llobera, que se celebra durant el cap de setmana en aquest municipi del Solsonès.

Latorre ha estat rebut a Llobera per Joan Vendrell, alcalde accidental de Llobera, i Ramon Angrill, alcalde de la població i que  actualment està de baixa, a més de la resta de la corporació municipal. També hi eren presents, entre d’altres, Montse Colell, presidenta de la Fira de l’Empelt, i Joan Codina, conseller comarcal de Fires Solsonès.


El vicepresident ha iniciat la seva estada a Llobera efectuant una visita a les obres acabades de condicionament d’un solar que ha estat habilitat com a punt de recollida d’escombraries i aparcament municipal, una actuació que ha suposat una inversió de 32.560,37€ que han estat finançats pel Pla de Dinamització 2019 de l’Àrea de Cooperació de la Diputació de Lleida.
 

A l'ajuntament de Llobera Foto: Diputació Lleida


En acabar, s’han dirigit a l’Ajuntament, on Jordi Latorre ha signat al Llibre d’Honor i s’ha procedit a efectuar l’acte inaugural de la Fira a la Sala de Plens. Posteriorment també s’ha inaugurat el Mural Pictòrico-Poètic, realitzat pels artistes locals Marta Ricart, Joma i Pep Divins, un acte que ha estat amenitzat per l’actuació musical de la formació local ‘No saben on BAND’. Aquest mural ha comptat amb un ajut de 2.713 euros de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. L’estada de Latorre a Llobera ha acabat amb una visita al certamen firal.
 

Davant del mural poètico artístic de Llobera Foto: Diputació Lleida


En la seva intervenció, Jordi Latorre ha felicitat l’Ajuntament per “l’empenta i iniciativa” que han tingut per recuperar per segona vegada aquesta Fira de l’Empelt, després de l’aturada obligatòria a causa de la Covid-19. Fent referència a la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, Latorre ha destacat que iniciatives com aquestes són sempre benvingudes, ja que ajuden a recuperar el bon estat d’ànim.
 

Pla general de la Fira de l'Empelt Foto: Diputació Lleida


Posant l’accent sobre una de les prioritats actuals de la Diputació de Lleida, lluitar contra el despoblament, Latorre ha explicat que des de la institució s’ha posat en marxa una línia de suport als municipis per fer front a aquesta realitat, “que afecta al nostre territori singularment”. Així, ha assegurat que “volem un país on es pugui viure dignament i per aconseguir-ho calen aportar recursos perquè la gent pugui desenvolupar la seva vida de forma plena i amb totes les possibilitats”.


La Fira de l’Empelt de Llobera va recuperar, ara fa 18 anys, una de les fires que se celebraven durant els segles XVII i XVIII al Solsonès. L’any passat no es va poder celebrar arran de la pandèmia, però enguany ha tornat a un primer pla sota els seus paràmetres habituals, és a dir, oferint parades de productes artesans elaborats pels veïns de Llobera i de la comarca, una mostra d’oficis, tallers, una exposició de fotografies, un concert, una caminada popular, xerrades-debat, etc.

 

Participació