Teatre

El dramaturg solsoní Mia Parcerisa triomfa a Esparraguera amb l'obra Salomé

L'espectacle parteix de l'obra d'Òscar Wilde i és interpretat per La Cremosa, una jove companyia sorgida de l'Institut del Teatre

per Ramon Estany, 10 d'octubre de 2021 a les 07:59 |
El Mia Parcerisa, a la dreta, amb l'equip artístic de La Cremosa | Festival Lola
Dins el Festival de teatre LOLA de la vila d'Esparraguera, s'ha presentat aquest dissabte 9 d'octubre amb gran èxit de públic una proposta teatral basada en el clàssic d'Òscar Wilde, Salomé, amb un treball de creació de la jove Companyia La Cremosa, formada per estudiants i graduats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre. 

L'espectacle, dirigit pel solsoní Mia Parcerisa ens apropa la història tràgica del personatge bíblic de Salomé. "Princesa, verge i desitjada per tothom, es torna una tràgica filla de la passió quan Iokanaan esdevé l’únic home que no la desitja. Incontrolablement, arriba fins les últimes conseqüències per a tenir l’home en qui s’ha obsessionat: matant-lo per a tenir-lo i morint conseqüentment." Els actors i actrius que encarnen els personatges de l'obra son Júlia Genís (Salomé), Pau Oliver (Herodes), Zúbel Arana (Herodies), Roger Sahuquillo (Iokanaan), Guillem Font (Narraboth) i Dani Mallorquín (Patge d'Herodies). La direcció musical va a càrrec del també solsoní Andreu Soldevila, l'escenografia la signa Guillem Martí i la fotografia és de Gerard de Prado.

 

Foto: Gerard de Prado


Parcerisa explica que a partir dels texte íntegre de l'obra, n'han fet una adaptació a la seva manera des d'una perspectiva completament generacional "intentant entendre la tragèdia des de la nostra contemporaneïtat".


La representació d'Esparraguera, que ha exhaurit totes les entrades, es podrà tornar a veure avui diumenge, a les sis de la tarda, al Teatre Auditori, de Cardedeu.

El cap del profeta en una safata de plata


Salomé és una tragèdia de l'escriptor irlandès Oscar Wilde (1854-1900) escrita el 1891 que mostra, en un sol acte, una versió molt personal de la història bíblica de Salomé. Aquesta era fillastra del governant Herodes Antipas, i, segons la tradició, va demanar al seu pare el cap del profeta Joan Baptista en una safata de plata com a recompensa per haver ballat davant seu. L'autor afegeix al personatge de Salomé tot un argument que trastoca la història evangèlica de Joan Baptista. Aquí Salomé està enamorada de Joan, qui rebutja el seu amor; aquest fet desencadena la tragèdia... Salomé és un personatge ben conegut a Esparreguera, ja que apareix a les representacions de La Passió, concretament al quadre de Jesús davant d'Herodes. 


 

 

Participació