Celebracions

Els fidels solsonins commemoren el 65è aniversari de la Coronació de la Mare de Déu del Claustre

per Ramon Estany, Solsona | 9 d'octubre de 2021 a les 11:20 |
El Vicari General del Bisbat de Solsona, Marc Majà, ha presidit la celebració | Ramon Estany
Com cada 7 d'octubre, les campanes de la Catedral de Solsona han repicat amb joia, recordant la solemne Coronació de la Patrona de la ciutat, la Mare de Déu del Claustre. Encara sota els protocols de precaució per la pandèmia de la Covid-19, els actes s'han limitat al tradicional Cant de la Salve i de l'Himne de la Coronació, així, com el respectuós besamans, que per raons de salut, ara és una pietosa adoració a distància.
 

Assistents a la celebració Foto: Ramón Estany


Mig centenar de persones s'han apropat a la Capella del Claustre, aquest dijous, a la 1 del migdia, entre elles, alguns professors, alumnes i representants de l'Escola Arrels de Solsona, centre educatiu concertat que té per patrona la Mare de Déu del Claustre i que aquest dia celebren la festa pròpia del centre.
 

Els cants solemnes han anat a càrrec del Cor de la Capella del Claustre, dirigits per Mn. Besora Foto: Ramón Estany


L'ofici religiós ha estat presidit per Mn. Marc Majà, Vicari General del Bisbat de Solsona, que, en les paraules de benvinguda als fidels, ha subratllat el fet que hi hagi dues dates assenyalades a Solsona on es fa el Cant de la Salve més popular i solemne, que són just a l'inici de la Festa Major, i en l'aniversari de la Coronació. Dues dates adients, a dit Majà, per mostrar l'estima a la Mare de Déu, la verge del Claustre.
En la primera, per la Festa Major, festa extraordinària, moment festiu de joia compartida i d'acció de gràcies, i en la segona, l'inici de la tardor i del curs escolar, tant per l'Escola Arrels com altres escoles, i també en la vida familiar, tot marcant l'inici de la vida quotidiana.

 

Representants de l'Escola Arrels Foto: Ramón Estany


En acabar el Salve Regina i l'Himne de la Coronació, els assistents han pogut pujar al Cambril per venerar la Mare de Déu.
 

 

Participació