Associació Fènix

​Mes de cent setanta alumnes dels centres de Solsona participen a l’Hort d’en Marçal

per Ramon Estany, Solsona | 8 d'octubre de 2021 a les 21:11 |
Voluntariat de Fènix ha preparat diferents tipus de fruita, que ha estat cedida per la marca CAPRABO
El projecte «Hort d’en Marçal» es una activitat pedagògica per menjar sa que promou la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) en col·laboració amb l’Associació Fènix d’ajuda i suport contra el càncer. Una activitat adreçada a les deu aules de P5 amb un total de cent setanta-nou alumnes de les escoles Arrels I, Setelsis i El Vinyet de Solsona.
 

Voluntariat de Fènix ha preparat diferents tipus de fruita, que ha estat cedida per la marca CAPRABO, jugant amb la textura i el color per fer més atractiva l’activitat. Amb tot, la FECEC ha fet arribar unes píndoles en format de vídeo, per preparar anticipadament aquesta iniciativa i material pedagògic divers per ser utilitzat pels nens i nenes.
 

Es la primera vegada que la FECEC organitza aquesta activitat i ha estat ben acollida pels centres escolars, tot i que en anys anteriors les escoles rebien la proposta de promoure hàbits saludables amb la iniciativa «Jo també menjo fruita» amb el patrocini de la Diputació de Lleida.

Amb aquest tipus d’activitat, una vegada més es posa de manifest la importància d’adoptar estils de vida saludables i que cal invertir en prevenció per disminuir les probabilitats de patir un càncer o altres malalties associades al sedentarisme. Fer-ho, començant pels més menuts, es garantia d’evitar problemes quan son adults.

 

Participació