Escola Arrels

​Seguim l’aventura de l’Atlàntic a 2n d’ESO

per Redacció, Solsona | 8 d'octubre de 2021 a les 09:24 |
Aquest curs els grups de 2n d’ESO de l’Escola Arrels treballen en un projecte en el qual segueixen la regata Minitransat que va començar el passat dilluns 27 de setembre.

Es tracta d’una aventura en solitari a l’Atlàntic en la qual participen una vuitantena de navegants, 11 dels quals de la BaseMini FNOB de Barcelona. Els velers de 22 peus (6,5m) van sortir des de la localitat francesa de les Sables d’Olonne i recorreran més de 4000 milles durant aproximadament 22 dies. Després de deixar la Bretanya Francesa, faran escala a les Canàries i continuaran fins a l’illa caribenya de Guadalupe.

 

L’Escola Arrels és un dels 24 centres educatius de Catalunya que s’endinsaran en aquesta aventura i acompanyaran els navegants a creuar l’Atlàntic en solitari. La iniciativa pertany a un programa educatiu del Museu Marítim i la FNOB (Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona) que s’anomena “22 dies en 22 peus, l’aventura de l’Atlàntic”. Al llarg del projecte, l’alumnat participarà en diferents activitats on es proposen reptes i es treballa de forma transversal i competencial a l’aula.


És una bona oportunitat per impregnar-nos dels valors que transmeten els i les navegants: la constància, l’esperit de superació, l’esforç, el respecte a la natura...
L’skipper o navegant apadrinat pel grup de Solsona és Miguel Rondón, navegant canari que porta el nom de la nostra escola al seu vaixell Kristina II. Li desitgem molta sort!

 

Participació