Seguretat Social

El Solsonès podrà tenir l’atenció presencial de la Seguretat Social a la mateixa comarca

El senador solsoní per ERC ​Xavier Castellana aconsegueix del ministre Escrivá el compromís d’incorporar el Solsonès en un pla pilot per oferir atenció presencial de personal de la Seguretat Social en aquest territori

per Redacció, Solsonès | 6 d'octubre de 2021 a les 07:18 |
El senador Castellana durant la seva intervenció al Senat
El senador d’Esquerra Republicana Xavier Castellana ha aconseguit aquest  dimarts el compromís per part del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i  Migracions del govern de l’Estat, José Luis Escrivá, d’incorporar la comarca del  Solsonès en un pla pilot per oferir atenció presencial de personal de la Seguretat Social en aquest territori, on actualment no en disposa “i l’oficina més propera  és a 50 quilòmetres de la capital i sense transport públic”.

L’atenció es faria aprofitant dependències cedides comarcals per a aquesta funció, amb una freqüència d’obertura al públic adaptada a la demanda que hi hagués.


Castellana ha recordat que el Solsonès és una comarca amb una extensió de 1.000 quilòmetres quadrats i una població de 13.500 persones, 9.000 de les quals a Solsona. Com ha assenyalat, hi ha una part de la població vulnerable, especialment entre la gent gran, per a qui haver de recórrer a eines exclusivament telemàtiques per als seus tràmits davant la Seguretat Social els fa molt difícil accedir als serveis, amb el perjudici que això els representa.

“I no es pot oblidar que la crisi i la pandèmia per la Covid-19, amb tot el que ha comportat, ha agreujat encara més la crisi en aquest territori”.


El senador del Solsonès ha posat en valor el gran treball de substitució que des d’altres serveis assistencials, com l’assessorament de serveis socials comarcals fins a l‘atenció domiciliària, estan fent per a aquest segment de població. “Però no podem permetre, i menys en el context actual, que això repercuteixi en l’atenció i dedicació en aquelles tasques que realment els corresponen”.

“La bona política és la que fa que les coses passin”, ha dit Castellana en resposta al compromís del ministre, durant la sessió de control al govern al ple del Senat. En els propers dies es concretarà com s’articula la posada en marxa d’aquest servei, per al qual el senador ja ha anunciat la predisposició a col·laborar tant de l’Ajuntament de Solsona com del mateix Consell Comarcal del Solsonès.

 

Participació