Biblioteca Carles Morató

Una seixantena de persones assisteixen a la primera sessió de contacontes als barris Torregassa i la Cissa

L’objectiu de la iniciativa és apropar la cultura a tots els barris i fomentar-ne la cohesió

per Redacció, Solsona | 17 d'agost de 2021 a les 09:28 |
La primera sessió va ser a la Placeta del Barri Josep Torregassa el divendres 13 d'agost | Aj Solsona
Els dies 13 i 14 d’aquest mes, el barri Torregassa i el de la Creu de Sant Joan (Cissa) de Solsona, dos dels que es troben més allunyats del centre, han acollit una sessió de contacontes i un racó de la biblioteca oberts a tota la ciutat.

25 persones divendres i una quarantena, dissabte, van gaudir de les primeres convocatòries del programa ‘Freqüència de barri’. És una iniciativa de la regidoria d’Afers Socials i els Serveis Socials de Solsona, amb la col·laboració de la Biblioteca de Solsona, per apropar la cultura als barris i fomentar la cohesió entre els diferents sectors del municipi i el sentiment de pertinença local.


Joan de Boer va portar la seva selecció de contes del món al barri Torregassa, mentre que Patricia McGill va narrar contes d’amor a la Creu de Sant Joan (Cissa)


Aquesta iniciativa neix amb la finalitat d'evitar la percepció que només al centre es concentra l’oferta cultural de la ciutat, donar visibilitat als barris i propiciar les relacions entre els veïnats dels diferents indrets, tot teixint sinergies i xarxa. Per això es vol organitzar, al llarg del temps, diverses iniciatives gratuïtes obertes no només a la població resident al barri en concret, sinó al conjunt de la ciutadania solsonina. 

Al Jardí del Delta Residencial Foto: Aj Solsona


Per començar el projecte, plantejat a llarg termini, aquest mes d’agost s’apropà la Biblioteca Carles Morató als barris Torregassa i de la Creu de Sant Joan amb activitats familiars. El divendres 13 a les set de la tarda, la placeta propera al Punt Òmnia, en l’encreuament dels carrers de J. V. Foix i Alcalde Moles, l’escriptor, formador i especialista en dinamització lectora Joan de Boer oferí Els contes d’en Joan. Hi explicà contes del món per conèixer altres cultures i celebrar la diversitat. L’endemà, dia 14, també a les set, el jardí del Delta Residencial, al carrer del Pedraforca, va ser l’escenari de Gotes de pluja i de sol, a càrrec de la narradora Patricia McGill. Es tractava d’un espectacle de contes d’amor que li han explicat a ella a cau d’orella persones que estimen les històries. En ambdós casos, en finalitzar la sessió de contacontes, hi hagué un racó de publicacions de la biblioteca.      

 

Participació