Punt de vista

​Atac violent a TV3

per Pere Ortis, 9 d'agost de 2021 a les 20:37 |
Que al capdavall no és res més que un atac violent a la Llibertat d’Expressió. Es queixa que  tingui “carta blanca”, i jo em demano quina televisió espanyola no en té, de carta blanca. De tot l’aparat d’invectives se’n desprèn la impressió d’aquell neguit per negar a Catalunya els seus drets com a nació, de negar els seus i els de les seves institucions.

   Es queixa, a més, que tal com funciona TV3 danya la convivència. Hem escoltat la mateixa queixa quan teníem una colla de catalans tancats a la presó pel seu ideari polític i perquè amb pau i sense violència l’havien portat a la pràctica, la sentíem quan una altra colla eren a l’exili per haver executat el dret humà dels catalans, condemnats sense apel·lació pel Tribunal Supremo, el qual es valgué de calúmnies per poder condemnar-los, sentim la mateixa queixa quan el Tribunal de Cuentas carrega multes a tort i a dret sobre catalans que han exercit el seu dret a expressar-se aquí o a l’estranger. Els vinguts de fora tenen dret a conviure en pau i llibertat, els catalans no el tenen a casa seva.


   Es queixa que a TV3 fan el que volen i com volen i que “amb això han fet un mal enorme al poble català”. Però ¿és realment al poble català que han fet un mal enorme o al que pren la disfressa de dir-se poble català per a confondre l’autèntic poble català? També es queixa “del que TV3 no diu...” ─i aquí sí que m’hi perdo!

   Després afirma que “centenars de milers de catalans s’han donat de baixa a TV3...” escandalitzats per tots aquests despropòsits de l’emissora. ¿I vol dir que això és així? Perquè darrerament sentíem com TV3 exultava perquè la seva audiència havia crescut molt considerablement entre els catalans. ¿I no podria ser que l’excessiva passió contra TV3 distorsionés una mica la visió de la realitat? Recordem-nos del greuge infligit per Franco i sequaços lligant de mans Catalunya, prohibint el català a l’escola i en públic quan venien cap aquí “centenars de milers” de castellanoparlants. Aquest greuge no ha estat mai ni reconegut, ni reparat pel Govern central, que fins en aquest punt tan honorable no hi arriba.


   També desaprova que TV3 sigui finançada “amb els nostres diners”. I aquí sí que no sabria pas què dir-li. ¿I amb quins diners són finançades les altres estacions televisives de tot l’Estat? ¿Ja té en compte que hi ha el factor de la propaganda, que crèiem que solucionava i de sobres el problema? ─però no m’hi poso fort. I li garanteixo que TV3 en passa d’estones solament presentant propaganda. 

   He de dir, finalment, que em sap greu haver de sortir a defensar una entitat que escolten “centenars de milers de catalans”. ¿No té TV3, com el tenen tots els mitjans de comunicació del món, el dret a la Llibertat d’Expressió?

   

 

Participació