Junts Solsonès

​Transparència! Algú sap qui a dia d’avui és la o el màxim responsable de la comarca?

per Junts Solsonès, Solsonès | 9 d'agost de 2021 a les 16:07 |
La transparència, i més a dia d’avui, a l’administració pública és una paraula i una forma de fer molt utilitzada i, per sort, en molts casos, en conseqüència.

Aquesta conseqüència tristament no és pas la que s’aplica al Consell Comarcal del Solsonès, tan a nivell de govern com de partits.


Un llarg llistat ens podria fer avorrir, però alguns exemples són: el Centre Sanitari, els costos d’alguns serveis que ofereix el Consell als ajuntaments de la comarca, el Patronat de Turisme, on aniran destinats els ajuts extraordinaris de la Covid19 i un llarg etcètera que acabaria afectant a cadascuna de les àrees de l’ens. Uns números que, tan al ple del Consell Comarcal com als Consells d’Alcaldies, s’han demanat per activa i per passiva i no hi ha hagut manera de poder-los aconseguir d’una forma clara.

Aquests són alguns exemples de la manca de transparència del Consell Comarcal del Solsonès liderat pel grup d’ERC. Fins aquí tot lector pot pensar que aquesta és una picabaralla política de baix calat i que aquest és un article més.


Però dins del desgavell d’aquests últims dies i setmanes ja s’hi ha sumat un fet més i, en aquest cas si hi ha picabaralla, és entre l’equip de govern o/i els membres del partit d’ERC al Solsonès.

Ells mateixos s’ho estan guisant tot. Només recordar que amb mitja legislatura (2 anys) ja tenim un nou i trist rècord a la comarca amb 4 presidències diferents al Consell, un trist fet digne de sortir als llibres d’història del Solsonès!


Des del dijous dia 5 d’agost algú sap qui ocupa aquest càrrec després de la dimissió del vicepresident Marc Casabosch?

Dimissió que ens vàrem assabentar per la premsa! Si hi ha alguna urgència a la comarca algú respondrà el telèfon del president o presidenta del Consell Comarcal? Si més no, al grup del Independents-Junts, així com als ajuntaments on tenim representació, ningú ens ha comunicat si ja tenim president o presidenta o, a qui ens hem de dirigir. Una altra mostra d’allò que diem de la transparència de l’ens i que encara posa més en evidència la forma de com es governa el Consell Comarcal.

Per aquesta raó, el grup dels Independents-Junts ens veiem obligats a sol·licitar, per escrit, que se’ns informi d’aquest fet tan essencial com el de qui s’ha nomenat per delegació i que actua com a president o presidenta del màxim ens de la comarca.

I parlant de la transparència, també l’hauria d’utilitzar, tot actuant en conseqüència, tothom qui tingui la voluntat de liderar i formar part d’un partit polític, ja sigui a la comarca i/o al País. És per això que animem els i les membres del grup anomenat JuntsXCat al Consell Comarcal que es treguin la mascareta, si en porten, i que no els faci por d’explicar que el partit que representen s’anomena PDeCat. El mateix cas passa amb el grup anomenat JuntsXCat a Solsona liderat per Marc Barbens. Tot partit, opció política i tota forma de pensar i de fer és important per oferir diferents propostes i visions polítiques, motius que, com no podria ser d’altra forma, són del tot respectats per part del grup de Junts. No confondre a les ciutadanes i ciutadans, desemmascarar-se i dir que representen al PDeCat també vol dir transparència vers als solsonencs i solsonenques.

 

Participació