Consell Comarcal del Solsonès

El president per delegació del Consell del Solsonès presenta la renúncia

Diu que "tot s'encalla i treballar en un ambient de desconfiances permanents, no té cap atractiu"

per Ramon Estany, Solsonès | 2 d'agost de 2021 a les 23:41 |
 Escolteu les paraules de Ramon Costa, presentant la renuncia

Ramon Costa, president per delegació del Consell Comarcal del Solsonès, ha presentat en la sessió plenària del Consell del Solsonès la seva renúncia al càrrec de conseller “per coherència” després de constatar “que l’aparent consens plural no es manifesta amb fets en el dia a dia i que, per tant, no permet la possibilitat de treballar conjuntament amb la ment oberta i generosa”, segons paraules seves.


Costa, que va acceptar el càrrec de president en substitució de la presidenta Sara Alarcón en motiu de la seva baixa mèdica, ha presentat la seva renúncia amb to afable, malgrat lamentar la manca de voluntat que ha observat en temes de gran importància que requereixen un treball conjunt a nivell comarcal i que dificulten la dinàmica d’acords amplis per a l’assoliment reeixit dels reptes de present i futur. Ha reiterat que si marxa és precisament perquè troba a faltar un ambient més amable i respectuós, “imprescindibles per poder fer bona feina”. A partir d’ara, Ramon Costa se centrarà en l’alcaldia de La Coma i la Pedra.

Una vegada presentada la seva renúncia, la qual es fa efectiva de forma immediata, el vicepresident segon, Marc Casabosch, assumirà la presidència per delegació, a l’espera de l’entrada d’una nova persona en substitució de Ramon Costa i de la reorganització de les responsabilitats de l’equip de govern.Paraules de Ramon Costa


Fa uns mesos vaig assumir la presidència del Consell Comarcal i del Centre Sanitari del Solsonès, per compromís i responsabilitat amb voluntat de servei al conjunt del territori, ni per un sou, que en cap moment he cobrat, ni per cap afany de protagonisme personal.


De bon inici, em va semblar realista aconseguir un consens ampli entre tots els grups polítics, fixar-nos més en tot allò que ens uneix, que no és poca cosa. El diàleg aparentava fluït, i la possibilitat d'arribar a acords en els temes prioritaris em feia ser optimista.

Camins, telecomunicacions, Centre Sanitari, residus, les comunicacions amb les comarques veïnes, i altres serveis que des del Consell es podrien posar a l'abast dels municipis. Tots ells, reptes significatius i engrescadors.

Al prendre les primeres decisions pel que fa a l'arranjament de camins, i la creació del grup de treball per afrontar el futur del Centre Sanitari, vaig començar a intuir que l'aparent consens plural no es manifestava en el fet del dia a dia, i que per tant, no permetria la possibilitat de treballar conjuntament amb una ment oberta i generosa.

"Tot s'encalla i treballar en un ambient de desconfiances permanents, per a mi no té cap atractiu"


Això que per a mi és clau, descarta l'opció d'una dinàmica d'acords amplis, i al meu entendre resta tot el sentit a la feina que cal fer. Tot s'encalla i treballar en un ambient de desconfiances permanents, per a mi no té cap atractiu.

De manera que, per coherència, renuncio com a conseller comarcal i conseqüentment, a la presidència. Desitjo, a la persona que agafi el relleu, de tot cor, més encerts i capacitat d'assolir els suports de tots els grups polítics.

Com a comarca rica i diversa, però demogràficament molt acotada, al Solsonès només tenim dos camins al nostre davant: assolir una gran entesa per encarar tots els reptes amb voluntat de ser primers, d'intentar ser un referent al país, o seguir caminant a remolc i esbufegar.

"malauradament, me n'he adonat que per algunes de les alcaldies, el Solsonès acaba allà on comença el municipi veí"


El Solsonès serà en definitiva el territori que la ciutadania vulguem que sigui, ras i curt. I malauradament, me n'he adonat que per algunes de les alcaldies, el Solsonès acaba allà on comença el municipi veí.

Si marxo, doncs, és per que aquí trobo a faltar respecte i un ambient de treball més amorós i amable, imprescindibles per poder fer una bona feina, i em són totalment sobreres les actituds de desconfiança permanent, els retrets, el partidisme malentès i els fantasmes del passat.

"em són totalment sobreres les actituds de desconfiança permanent, els retrets, el partidisme malentès i els fantasmes del passat"


Val a dir malgrat tot, que amb algunes de les persones aquí presents, he pogut teixir alguna complicitat. I agraeixo especialment l'escalf i el temps viscut amb tot l'aquiop de govern i el personal de la casa. Moltes gràcies.

Paraules dels portaveus de l'oposició


Isabel Pérez, de JuntsXSolsonès: "Li agraïm la tasca feta durant aquest temps. Lamentem que hagi pres aquesta decisió. Volem destacar el seu caràcter conciliador, la responsabilitat i compromís que ha tingut. Som conscients que ha intentat negociar amb tots aquests aspectes que eren patates calentes, i estem agraits pel repsecte que sempre ens ha mostrat"

Marià Torra, dels Independents pel Solsonès:"Com alcalde de la Molsosa, ens ha agradat la seva manera de ser oberta i conciliadora. Feia temps que no veiem un president del Consell Comarcal trepitjant la carretera de Prades. T'agraïm que hagis donat veu al Consell d'Alcaldes i hagis intentat consensuar temes damunt la taula com el pla de camins. Uns valors com a president que trobarem a faltar"

Òscar Garcia, de la CUP: "Sap greu. Sembla que al final les institucions expulsen a les bones persones. Has demostrat ser una bona persona i un bon polític"
 

 

Participació