Riner

Riner ampliarà el local social de Freixinet

El projecte compta amb un pressupost de 196.500 euros, finançat majoritàriament pel Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOS)

per Ramon Estany, Riner | 1 d'agost de 2021 a les 10:55 |
Sala interior del local social | Aj Riner
Riner ha tret a concurs les obres d'ampliació del local social de Freixinet i el farà accessible per a les persones amb mobilitat reduïda.

Freixinet Foto: Aj Riner


El projecte, que compta amb un pressupost de 196.500 euros, està finançat majoritàriament pel Pla d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOS). El termini d'execució és entre el 30 d'agost i el 15 d'octubre del 2021.

 

Façana del local Foto: Aj Riner


Les obres inclouen un nou pàrquing, un magatzem per a l'equipament i l'adeqüació de les instal·lacions per ubicar-hi una futura caldera de biomassa.

Ubicació de l'equipament Foto: Aj Riner


L'objectiu del projecte és que el local social sigui un espai còmode i agradable i esdevingui un punt de dinamisme per al municipi. Les obres també milloraran l'accés a un petit allotjament rural.

Detall dels treballs que es realitzaran


Instal.l.ació de nova cuina, juntament amb un canvi de les tres calderes de gasoil dels locals municipalsde Freixinet, per una d'única d'estella, ampliació del local social i espai per a poder-lo destinar a magatzem municipal

L'actuació afectarà a una superfície total aproximada d'uns 136,39 m2, amb treballs d'enderrocs i excavacions, fonamentació, tancaments exteriors i cobertes, aïllaments i impermeabilitzacions de les parts inferiors de façana (capil·laritat), obertures, noves instal·lacions i adaptació de les existents, fals sostres, arrebossats i enrajolats, enguixats i pintats, il·luminació de baix consum, pavimentació exterior,etc.

També es farà una nova connexió dels serveis higiènics actuals amb la nova ampliació i una rampa adaptada per conectar l¿espai exterior amb la nova ampliació.
En conseqüència i a partir del gran espai disponible a l'antic camp de futbol, es preveu una actuació de millora del ferm d'una part d'aquest aparcament, amb un tractament eficient evitant el fang i un bon drenatge i mantenint un acabat rural en coherència amb l'entorn, evitant en tot moment l'asfalt.

Camí Accés a l'Hotel del Villaró del Bosc, es millorarà aquest accés tot duent-hi a terme les millores amb anivellament amb àrid reciclat i reg asfàltic, i garantint les evaqüacions laterals de les aigües de pluja.

Un equipament que dona vida al poble


Al local social de Freixinet s’hi  duen a terme moltes de les activitats socials del municipi, com per exemple l´assaig de la coral, classes de música, de ioga, teatre, festes i aplecs culturals, punt de trobada dels veïns, activitats per a la gent gran, campionats de la lliga comarcal de botifarra, i també s’utilitza com a menjador escolar. A la vegada s’està convertint en un espai cada vegada més utilitzat per a dur-hi terme casaments, festes privades, convencions, conferències, xerrades etc. 
 
Aquests últims anys, Freixinet s´ha anat convertint en un espai d'una afluència turística cada vegada més gran per a visitar l’església de Sant Cristòfol (BCIL) amb els seus dos retaules barrocs, el de Sant Cristòfol i el de la mare de Déu del Roser; la part més antiga del poble amb la seva plaça i entorns, i finalment, amb molta atracció per part dels visitants, els gegants del poble de Freixinet, nou gegants que formen part del patrimoni cultural del municipi. Aquest fet ha provocat que des de 2018, ja s’hi hagi instal.lat al bell mig del poble una casa de turisme rural, tot millorant la zona de la plaça i generant activitat econòmica i també creant un lloc de treball parcial.

Les visites es poden du a terme individualment o a través de la visita guiada que es du a terme al poble de Freixinet, que inclou l’espai dels gegants, l’església de Sant Cristòfol (BECIL) i els carrers de la part més antiga del poble. Aquestes visites s’ofereixen a través del servei de visites que ofereixen els guies del Miracle i s’inclou dins les rutes del barroc. Aquestes visites es duen a terme a càrrec de rinerencs i rinerenques tot generant activitat econòmica al municipi. 

 

Participació