Medi Ambient

El Consell fa una crida a sumar-se a la neteja voluntària de l’entorn del pantà de Sant Ponç

Les jornades solidàries de recollida de residus es consoliden amb l’impuls del Consell Comarcal i el Patronat de Turisme del Solsonès, el Grup de Natura del Solsonès i, en aquesta ocasió, de l’Ajuntament de Clariana de Cardener.

per Ramon Estany, Solsonès | 29 de juliol de 2021 a les 18:30 |
Dissabte 31 de juliol, a les nou del matí, s’ha convocat de manera oberta i sense necessitat d’inscripció a totes les persones que vulguin aportar el seu granet de sorra per mitjà de la recollida de residus. Des de l’organització s’ha pensat una jornada voluntària de caràcter familiar a la riba del pantà de Sant Ponç amb vocació de generar consciència ambiental i,  alhora, ser una proposta d’ecoturisme i hàbits saludables adreçada també a visitants sensibles envers l’ecologia del nostre paisatge. 

El punt de trobada és a l’aparcament vora la presa del pantà, lloc on es farà un esmorzar amb producte local per començar el dia. A més de les mesures sanitàries ja conegudes per la Covid-19, i tot i que l’organització oferirà guants higiènics i bosses per a la recollida, es recomana dur  guants gruixuts per minimitzar riscos en cas de trobar vidres o voluminosos.


La novetat d’aquest any serà que la neteja es podrà dur a terme tant a peu com en caiac, gràcies a la col·laboració de Tirantmilles i La Caseta del Pantà, que se sumen a l’acció i posen les seves embarcacions a disposició dels i les participants.

Aquest és el segon any que l’ens comarcal proposa la iniciativa, després de valorar molt 

positivament la bona acollida de les jornades organitzades l’estiu del 2020.

 

Participació