Solsona presentarà un expedient de modificació de crèdit per poder destinar els romanents de tresoreria a despeses generals

També es debatrà una moció referent a la Llei d’estabilitat pressupostària i els pressupostos generals de l’Estat

per Redacció , 27 d'abril de 2012 a les 18:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El consistori solsoní celebrarà dilluns al vespre (21 h.) un ple extraordinari amb caràcter urgent per donar resposta a les disposicions que recull la Llei d’estabilitat pressupostària aprovada dimecres pel Govern espanyol.


Es preveu dedicar el gruix d’aquests diners a finançar actuacions de millora en carrers i urbanitzacions i altres obres menors

La nova normativa fixa que els ajuntaments que tinguin un romanent de tresoreria positiu d’exercicis anteriors l’han de destinar obligatòriament a reduir deute, per exemple, amortitzant préstecs. Fins ara, la legislació permetia que els sobrants de l’exercici anterior es poguessin destinar a fer front a qualsevol tipus de despeses generals en el pressupost de l’any següent. Donat que la llei entra en vigor a partir del proper dimecres, 2 de maig, l’Ajuntament de Solsona celebra dilluns un ple extraordinari per tal d’aprovar l’expedient de modificació de crèdit i així poder dedicar el romanent a diverses actuacions previstes per aquest any. El romanent de l’any passat és de prop de 722.000 euros, que se sumen a la liquidació de la participació en els tributs de l’Estat del 2010, que s’ha incrementat i se situa en aproximadament en 178.000 euros. Es preveu dedicar el gruix d’aquests diners a finançar actuacions de millora en carrers i urbanitzacions i altres obres menors. 
 
 
En la mateixa línia, es debatrà una moció de resposta a la llei d’estabilitat pressupostària i els pressupostos generals de l’Estat. El text s’ha consensuat en una reunió celebrada avui a la Diputació de Lleida en la qual hi han participat el president de l’ens, Joan Reñé, els diputats provincials, els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de les capitals de comarca, entre els quals, el batlle solsoní, David Rodríguez. La moció demana que es puguin destinar a despeses generals, d’una banda, els ingressos no previstos que procedeixin de la participació en els tributs de l’Estat i, de l’altra, els romanents positius de tresoreria dels ajuntaments que no superin un límit determinat d’endeutament.

 

Participació