Festa de Sant Cristòfol

Sant Cristòfol torna a rodar a Solsona amb un centenar de vehicles

per Ramon Estany, Solsona | 26 de juliol de 2021 a les 09:52 |
Després del parèntesi de l’any passat per la pandèmia, gràcies a la tenacitat i voluntat de la comissió organitzadora, Solsona va recuperar diumenge passat, 18 de juliol, la devoció al patró dels conductors, sant Cristòfol, en una celebració que té més de 90 anys de tradició.
 

Foto: Ramon Estany


De bon matí, el camió històric que presideix la benedicció dels vehicles, un Man, de Fustes Altarriba, ja estava aparcat a la Plaça de la Catedral, mentre el públic i fidels participaven a la celebració religiosa presidida des del presbiteri per la figura del sant.

Foto: Ramon Estany


En l’homilia, el rector de Solsona, Mn. Lluís Ruiz, va demanar a sant Cristòfol que intercedís per tots els conductors, que posés seny per anar amb prudència i que ens guardés de tot perill a la carretera.

Foto: Ramon Estany


Al final de la missa, com és costum, el rector va beneir les medalles, que es reparteixen als conductors que participen a la benedicció, que va tenir lloc com sempre, a la Plaça del Camp i on van participar un centenar de vehicles, més una trentena de camions.

Foto: Ramon Estany


La Comissió de Festes de Sant Cristòfol, conjuntament amb els Gogistes Solsonins, editen uns goigs per a l’ocasió, enguany el número 21. A l’anvers aquest any hi podem llegir uns que foren escrits per Mons. Antoni Deig, amb música de Bartomeu Llompart, i al revers, dedicats a un apunt històric referent al món de l’automoció, sempre vehicles antics o oficis relacionats amb el transport. El reportatge d'aquest any estava dedicat a la històrica motocicleta NSU Max de 1953, gentilesa del col·leccionista solsoní Jordi Borés Montraveta.

 

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Retornant el Sant a la parròquia Foto: Ramon Estany

 

Participació