Fira del Drap Piteu

Alfons Cama presenta la seva darrera novel·la a Sant Llorenç de Morunys

Dissabte, 24 de juliol, a les 17.30 hores al Claustre del Monestir de Sant Llorenç de Morunys

per Ramon Estany, Sant Llorenç de Morunys | 21 de juliol de 2021 a les 09:29 |
Aquest dissabte 24 de juliol a les 17.30 h, al Claustre del Monestir de Sant Llorenç de Morunys tindrà lloc la presentació d'El llarg silenci dels botxins, la nova novel·la d'Alfons Cama. Hi intervindrà, a més de l'autor, Francesc Regàs, de l'Associació Cultural Vall de Lord. L'acte s'inclou en les activitats de la Fira del Drap Piteu, i és organitzada per l'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, la multibotiga La Canal i l'Editorial Trípode.
 

Alfons Cama (Calonge, 1952), palamosí d’adopció, viu a Tarragona. És enginyer industrial. Ha publicat cinc novel·les: El camí dels cirerers (març 2013), basada en els seus records d’infantesa; Un pessic a l’ànima (novembre 2013), en què se superposen la transformació de les classes socials de l’última meitat del segle passat, el món del suro i l’activisme polític del final del franquisme; Amb dits de molsa (setembre 2015), la immigració, la crisi,
l’especulació immobiliària, el món de la droga i els amors en són elements destacats; L’olor de la seva pell (novembre 2017), finalista del premi Crexells, on els vestigis de la Guerra Civil deixen empremta als membres d’una família empordanesa, i El primer piteu (maig 2019), una incursió a la novel·la històrica, segle XIV, amb el món dels teixidors.L’Editorial Trípode publica la nova novel·la d’Alfons Cama


Un any després de la seva última publicació, l’escriptor torna amb una novel·la sobre la memòria històrica.

Alfons Cama, nascut al Baix Empordà i resident a Tarragona des de fa una bona colla d’anys, recupera alguns dels personatges de L’olor de la seva pell per donar-los vida a la seva nova novel·la, El llarg silenci dels botxins, publicada per l’Editorial Trípode.

Aquesta vegada, però, els diversos entramats familiars giraran entorn de la Guerra Civil espanyola i la Segona Guerra Mundial, dos conflictes bèl·lics que han deixat petjada i encara avui ressonen en el nostre dia a dia. A través d’una troballa inesperada, la Sílvia Tibau, la protagonista, i el seu company, Albert Novák, s’endinsaran en una recerca que els portarà a descobrir secrets que van marcar un abans i un després en la vida de diverses famílies —incloses les seves— durant la guerra espanyola i el Tercer Reich.

París, Barcelona i l’Empordà són els escenaris principals d’aquesta novel·la que té per objectiu desenterrar silencis, tant dels perdedors com dels vencedors, per preservar-ne la memòria històrica i aprendre dels errors que van sentenciar una època i que a dia d’avui perduren.

Amb El llarg silenci dels botxins, la sisena publicació de l’autor, Alfons Cama es consolida com un bon narrador d’històries amb una novel·la «ben documentada, escrita amb mestria i que explora la condició humana», tal com afirma Coia Valls.
Cama entra a formar part de Trípode, una editorial independent que, a banda d’apostar per noves veus catalanes, incorpora al seu catàleg escriptors amb una trajectòria literària important en el territori.

 

 

Participació