Centre Sanitari del Solsonès

Noves restriccions a les visites al Sociosanitari i al CAP de Solsona

L’afectació de la Covid-19 comporta noves limitacions a indicacions del CatSalut

per Ramon Estany, Solsonès | 21 de juliol de 2021 a les 08:55 |

Com a conseqüència de la situació actual d’afectació de la pandèmia, des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’han donat noves indicacions als centres per tal de poder fer front a la 5a onada i reduir-ne l’afectació i expansió.


Els centres d’atenció primària de Catalunya i el 061 han arribat a punts de col·lapse per  consultes telefòniques i atenció a usuaris asimptomàtics i/o amb símptomes lleugers. 
Incrementen els casos en residències i unitats sociosanitàries malgrat haver-hi un molt alt nivell de vacunació amb afectacions amb complicacions per les persones usuàries malgrat la majoria disposen de la pauta complerta de la vacuna.


Les UCI estan incrementant els ingressos, amb un perfil de persona jove i no vacunada. Les conseqüències d’aquesta saturació són que mentre es posa l’atenció en la Covid no es pot posar en una altra: urgències, atenció a la cronicitat, etc., per aquest motiu és molt important disminuir el nombre de casos.

Afectacions al Centre Sanitari


Per tal de reduir la taxa de reproducció de casos de COVID-19, des del Catsalut s’ha 
demanat suspendre les visites al centres sociosanitaris i limitar les visites a primària a 
les urgències, derivant les consultes a l’atenció telefònica i e-consulta.
Així doncs, a partir de dimecres dia 21 de juliol la unitat sociosanitària del Centre Sanitari del Solsonès no permetrà les visites presencials de familiars fins a nova indicació. Es potenciaran, per mantenir vius el contactes, les videoconferències entre usuaris i famílies. Respecte a l’atenció primària, també a partir del mateix dia, es demana a la població que no acudeixi al centre llevat de casos d’urgència i es recorda que les visites amb acompanyants al Centre Sanitari només estan permeses en cas de menors i persones dependents.

Degut a la situació s’informa també que no es podran portar a terme les revisions 
mèdiques esportives
amb prova d’esforç que es feien a durant l’estiu.
Des de la direcció del centre es demana prendre totes les mesures possibles per evitar  l’elevat nombre de contagis que s’estan produint. Demana especialment a la població jove que prengui consciència de la repercussió i afectació que suposa l’elevat nombre de positius en un territori malgrat puguin ser molts d’ells asimptomàtics o tenir simptomatologia lleu (noves restriccions, confinaments, tancaments i limitacions d’activitats i negocis...).

 

Participació