Comerç

​Eco Plaers, una nova botiga a Solsona

Presentem una nova botiga que obre aquest estiu a Solsona i l'emprenedora de comerç que hi ha al darrera del taulell, la Montse Rodon

per Ramon Estany

Explica'ns una mica el projecte i què podem comprar a ECO PLAERS


Des de la botiga, al Carrer de Sant Llorenç, vull oferir productes de cosmètica i higiene personal i per a la llar, tot natural i/o ecològic. També petits regals artesanals i objectes per la llar produïts amb materials naturals. ECO PLAERS és un projecte personal i esperat que inicio amb molta il·lusió i amb vocació de servei. Per mi és una nova aventura comercial després de dues dècades treballant al sector dels serveis i a l'ensenyament. La cosmètica natural és un interès que he cultivat des de fa anys, i malgrat que em vaig formar amb cursos de derma-cosmètica natural al Gremi d'Herbolaris de Barcelona, mai no m'hi vaig dedicar professionalment.  M'he mantingut al dia, però ara d'aquesta passió en faré la meva feina.


Més concretament, quins articles ofereixes a ECO PLAERS?


A ECO PLAERS torbareu cosmètica natural i/o ecològica facial i corporal per a totes les edats, espelmes elaborades amb productes naturals, sense parafines, productes ecològics i sense tòxics per la neteja de la llar, complements per a la higiene personal i la llar com per exemple raspalls de dents, de cabells, esponges naturals pel bany, raspalls per rentar plats, fregalls, baietes, embolcalls per menjar o entrepans, carmanyoles, o petits objectes de decoració i productes d’artesania i regal, tot produïts amb materials com bambú, fusta, ceràmica, cotó 100% natural, i vidre.


El lema "zero plàstics",  és la base de la filosofia de la botiga?


Sí, és una de les bases, no la única. Per mi és important que gastem menys o gens de plàstic en la nostra vida quotidiana. Cal evitar comprar coses fabricades en plàstic, o si més no, fer servir els nous materials similars al plàstic a l'hora d'envasar. Per exemple, els envasos fets de materials fàcilment reciclables o produïts a partir de fibres vegetals compostables. A la botiga hi haurà alguns objectes en aquests materials: carmanyoles, gots, coberts, etc. Objectes que quan els llencem, no impacten el medi ambient, es reciclen o es composten fàcilment.


Els productes ECO PLAERS, es podran comprar també online?


En principi no.  ECO PLAERS és una botiga a peu de carrer perquè per mi és molt important sentir que col·laboro a minimitzar la necessitat d'enviaments i transport que impacten negativament el medi ambient, i sobretot, que participo de la dinamització del comerç local, proper, ecològic i just. A ECO PLAERS simplement vull oferir un lloc on poder comprar localment els productes que ens fan a tots més fàcil el consum de productes adients a la nostra salut i a la salut del planeta Terra. De moment només estaré activa a plataforma "de posicionament" i/o a Instagram.  

Quines marques de cosmètica hi trobarem, a ECO PLAERS?


Hi haurà una mica de tot, perquè per mi és important poder oferir diversitat i que les diferents persones, amb les seves diferències per edat i gustos o poder adquisitiu, trobin coses naturals que puguin incorporar a la seva vida. Per això, hi haurà marques de proximitat i/o locals, i d'altres que venen de diferents indrets, sempre amb els segells de garantia de la UE, com el segell "Ecocert", que certifica els productes ecològics, o altres estàndards de qualitat amb segell europeu. 
Participació