Solsona Experience

Tornen les visites nocturnes amb un recorregut teatralitzat a Olius

Olius: dels ibers al Modernisme és el títol de la visita d’aquest estiu proposada per la cooperativa

per Redacció, Olius | 15 de juliol de 2021 a les 21:18 |
Tornen enguany les visites nocturnes de la mà de Solsona Experience. La jove cooperativa proposa un itinerari teatralitzat al conjunt monumental de Sant Esteve d’Olius. A través de les explicacions de personatges importants de la història de la zona es podrà conèixer el passat de les principals atraccions turístiques de l’indret: el Cementiri Modernista d’Olius dissenyat per Bernadí Martorell, l’antic poblat iber i el camp de sitges, l’església romànica amb la seva cripta i la Torreta, antic castell dels comtes d’Urgell.

La proposta d’aquest estiu surt de Solsona per potenciar altres regions de la comarca i

descentralitzar l’oferta de visites guiades. Ivan Viladrich, soci i treballador de Solsona
Experience afegeix: “Un altre motiu és per evitar les aglomeracions al centre de Solsona,

considerem que Olius és un lloc amb molt patrimoni i, que a més, es troba en un indret
privilegiat, allunyat de nuclis de població. Per tant, és ideal per a les nocturnes d’aquest any”.


L’any passat les mesures sanitàries aplicades per la Covid-19 van obligar Solsona Experience a anul·lar les nocturnes, després que, durant quinze anys, la ciutat comptés amb aquesta activitat que apropa el patrimoni històric als solsonins i solsonines les nits d’estiu. Aquest any reprenen l’activitat amb grups limitats i seguint les mesures necessàries per evitar l’expansió de la pandèmia.

Més enllà de les nocturnes, la cooperativa de dinamització turística també ofereix visites al conjunt monumental de Sant Esteve d’Olius de forma regular els dissabtes i diumenges a la tarda durant els mesos de juliol i agost. Al mes d’agost, a més, la visita es repetirà els dimarts i dijous a la tarda. En aquests casos, les visites proposades segueixen un format més tradicional amb un sol guia.

Les visites nocturnes començaran el proper dijous dia 22 de juliol a les 9 del vespre. Hi haurà una funció cada dijous, divendres i dissabte fins el 28 d’agost. Les entrades es podran reservar a entrades.turismesolsones.com.

 

Participació