Toc de queda

«Caldrà vigilar que la gent no marxi a altres pobles a fer botellots»

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, valora el toc de queda nocturn

per Redacció, Solsona | 15 de juliol de 2021 a les 15:54 |
Solsona, amb un índex de risc de brot de covid-19 de 1.422, és una de les capitals de la Catalunya Central incloses en la llista del Govern per aplicar el toc de queda nocturn. De fet, a les comarques centrals hi ha 8 municipis en aquesta situació -2 a l'Anoia, 3 al Bages, 1 al Moianès i 1 al Solsonès-. El batlle de Solsona, David Rodríguez, es mostra satisfet amb la mesura: "Que se'ns doti d'eines per fer un control efectiu de les situacions de risc ens va bé". 

El toc de queda anunciat pel Govern i que encara ha de rebre l'aval del TSJC contempla un confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí en 158 municipis. La mesura afecta els municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers set dies o bé aquells rodejats per altres municipis amb aquests índexs.


A la Catalunya Central hi ha vuit municipis que es troben en aquesta situació: Vilanova del Camí (Anoia), Masquefa (Anoia), Solsona (Solsonès), Sant Fruitós de Bages (Bages), Navàs (Bages), Súria (Bages), Moià (Moianès) i Centelles (Osona).

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, veu amb bons ulls la mesura aprovada pel Govern, tot i ser conscient que és una limitació de drets. "Sovint ens hem queixat que havíem de fer front a la pandèmia però no teníem eines. Per tant, que se'ns doti d'eines per fer un control efectiu de les situacions de risc ens va bé", argumenta el batlle. Per ell, aquest decret els "facilitarà molt la feina" perquè "si s'han de tancar equipaments i activitats nocturnes però, en canvi, hi ha persones al carrer que no volen marxar a casa seria molt difícil de controlar sense el toc de queda".


Rodríguez també és conscient que caldrà reforçar el control policial de Mossos d'Esquadra als municipis propers a Solsona on no hi haurà el toc de queda. "Es pot donar la casuística que, com que a Solsona la gent no pot estar al carrer, faci turisme d'aquest tipus i se'n vagi a un altre lloc a fer el que no pot fer aquí", lamenta l'alcalde.

 

 

Participació