Espectacles

​El Barri de les Lletres i la Música porta deu actuacions a Solsona

UBIC i Empresaris per al Solsonès organitzen la segona edició d’un certamen que casa cultura i comerç

per Ramon Estany, Solsona | 13 de juliol de 2021 a les 09:55 |
Actuació del Trio Cardener, a la plaça de Sant Isidre, en la primera edició | Solsona Turisme
 Enguany la programació creix amb un nou escenari, una cançó promocional i la figura del pregoner per fer difusió dels actes

Durant la primera quinzena d’agost, Solsona es convertirà, per segon any, en el Barri de les Lletres i la Música amb una desena d’actuacions. Carrers i places de la ciutat es convertiran en escenaris i establiments en prescriptors de llibres en una iniciativa que vol casar cultura i comerç, fomentar la lectura i promocionar artistes locals.


S’han programat concerts i recitals a l’aire lliure, alhora que més d’una trentena de comerços tindran exposades obres literàries als aparadors, que es podran consultar a la Biblioteca Carles Morató.

Les properes setmanes, es detallaran els continguts de cada espectacle i es presentarà la cançó del Barri de les Lletres i la Música, una de les novetats d’aquesta edició, que està en procés de gravació amb la participació d’artistes locals.


També a l’avinguda del Pont


Les cites culturals es concentraran entre el dimarts 3 i el dissabte 14 d’agost a les places de Sant Joan i Sant Isidre, el portal del Castell i el passeig del Pare Claret (davant del Casal de Cultura). Enguany, a més, s’hi afegeix un punt nou: el dissabte 7 d’agost s’estrenarà l’escenari de la placeta de l’edifici Piscis, a l’avinguda del Pont. La idea de l’organització, Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) i Empresaris per al Solsonès, és estendre el Barri de les Lletres i la Música a més zones de Solsona, més enllà del nucli antic.


En aquests espais s’hi podran veure recitals i actuacions musicals de Rosa M. Arrazola, Emma Ruca i Nora Jou; Mireia Costa i Elías Lleó; Montse Isanta i Eduard Gener; Laia Pujol i Alexander Aranda; La Quinta del Barrio; Marga Torres i Noemí Vilaseca; Lídia Soldevila i Martina Marsal; Alguer Vendrell; Alba Mascarella i Montse Riu; Gerard Enrique, Pau Cardona, Marc Iglesias i Roger Calduch. 

Un espai de lectura


Paral·lelament, la Biblioteca Carles Morató instal·larà una zona de lectura a l’exterior durant les mateixes dates amb les obres proposades pels establiments. A més, l’equipament també oferirà durant tot l’any una llista de recomanacions amb aquests títols. Hi ha diversos comerços que proposen un llibre i ambientaran l’aparador segons la història literària de l’obra.

Una altra novetat d’aquest any serà la incorporació de la figura del pregoner, que anunciarà els concerts i les propostes literàries dels comerços diàriament.
El Barri de les Lletres i la Música és una iniciativa per potenciar la cultura i el comerç locals. És un projecte de la UBIC i Empresaris per al Solsonès amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona i l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, la Biblioteca Carles Morató i la Diputació de Lleida i el finançament de Solsona Co.
 

 

Participació