Institut Francesc Ribalta

Maria Barniol rep una menció honorífica en els premis Argó

Menció honorífica a l'alumna de l'institut Francesc Ribalta pel seu treball de recerca de batxillerat Dues músiques, emocions diverses

per Redacció, Solsona | 8 de juliol de 2021 a les 07:25 |
El jurat del 18è Premi Argó 2021 de la Universitat Autònoma de Barcelona, aquest mes de juny, ha guardonat la Maria Barniol i Rey amb una de les quatre mencions honorífiques en la modalitat d’Arts.

En el seu treball, explica les emocions que se solen experimentar en sentir música en uns modes musicals determinats i com, introduint-hi uns canvis, poden originar-se unes altres emocions ben diferents; si es tenen en compte uns factors socioculturals i musicals, el mode menor pot originar alegria i el mode major, tristesa.


Ara bé, la Maria fa evident que aquesta inversió en el foment de les emocions no és gaire rellevant en les persones que ja tenen experiència musical perquè, des d’un inici, se’ls ha ensenyat la teoria que relaciona un determinat mode amb una determinada emoció. En la seva recerca, es confirma la vàlua de la musicoteràpia per l’amplitud de beneficis que aporta, tant cognitius com físics i emocionals. 

Enhorabona a la Maria Barniol Rey per l’excel·lent treball i per aquest reconeixement! 

 

Participació