Bisbat de Solsona

​El Bisbat de Solsona acomiada mossèn Ramon Florensa

El Bisbe de Solsona ha presidit el funeral, concelebrat amb una trentena de preveres

per Ramon Estany, Solsona | 6 de juliol de 2021 a les 22:11 |
Avui dimarts, 6 de juliol, a les 5 de la tarda, la Catedral de Solsona ha acollit el funeral per mossèn Ramon Florensa i Gayà, prevere del Bisbat de Solsona que ha mort aquest dilluns als 88 anys a la Residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona.

L'ofici religiós ha estat presidit pel Bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, i concelebrat per una trentena de capellans, i ha comptat amb l'assistència de familiars, personal de la Cúria Episcopal i alguns feligresos de les parròquies on havia exercit el ministeri mossèn Ramon.

Foto: Ramón Estany


En la salutació inicial, el bisbe de Solsona ha lamentat que aquest any una vegada més "acompanyem les exèquies d'un germà difunt, ja són una collada", i que "l'Església plora una vegada més la pèrdua d'un dels segadors dels camps del Senyor".

En l'homilia, el bisbe Xavier, ha fet referència a la vessant humana i de confiança en Déu de mossèn Ramon, recordant-lo encara assegut a l'entrada del Seminari, amb la Sagrada Escriptura oberta llegint en hebreu un fragment de l'Antic Testament, o en grec, l'Evangeli, i amb ocurrència fent notar algun detall, alguna expressió. Mossèn Ramon era home que li agradava estudiar incessantment, incansablement la Paraula de Déu, afegí el bisbe.

 

Foto: Ramón Estany


Afegí també que mossèn Ramon és llevava molt de matinada, quan encara era ben fosc ja sortia a caminar. Fent un símil amb la vida, com a lluita, va anunciar i testimoniar, amb el seu estil tant propi, en tots els racons on va ser enviat, amb fidelitat constant, amb entrega generosa, i amb esperança que va cultivar en aquests llargs anys de la seva darrera etapa de la vida al Seminari i a l'Hospital Pere Màrtir Colomés.


Mossèn Viladès, ha estat l'encarregat de llegir les dades biogràfiques de Mossèn Ramon Florensa: " Mossèn Ramon Florensa i Gaya va nèixer el 21 de febrer de 1933 a Vilanova de Bellpuig. Va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari de Solsona i va ser ordenat prevere el dia 20 de juliol de 1958. Va servir pastoralment les parròquies de Bellpuig, Súria, el Talladell, Castellfollit, Torà, Ivorra, Lloberola, Castelladral, Coaner, Torroella, i les colònies de Palà i Valls. Durant aquests anys, concretament el 1963, se’n va anar a Amèrica de missioner per 5 anys. També va ser membre de la comissió d’Art Sacre i Documentació del Bisbat. Els últims anys ha viscut al Seminari de Solsona i darrerament a l’Hospital Pere Màrtir Colomés."

 

 

Participació