1 de 10
Eixarcolant

La proposta d'un nou model agroalimentari fa parada al Solsonès

Dilluns 5 de juliol a les 7 de la tarda al Casal de Cultura

per Ramon Estany, Solsona | 4 de juliol de 2021 a les 09:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Col·lectiu Eixarcolant durà a terme a Solsona la conferència "A què estem contribuint amb el nostre consum? El model agroalimentari a debat" a càrrec de Marc Talavera, president del Col·lectiu Eixarcolant i doctor en biologia. Parlaran del model agroalimentari actual, dels problemes que aquest representa, d’anècdotes, curiositats i mostraran dades importants per tal d’explicar a tothom que el canvi és necessari i possible. Finalment presentaran la proposta de l’entitat: la línia d’alimentació d’Eixarcolant, i la campanya de micromecenatge.

L'acte serà el proper dilluns 5 de juliol a les 7 de la tarda al Casal de Cultura  (Passeig Pare Claret, 0, Solsona). L’acte ha estat organitzat a través del node local Pirineu Central del Col·lectiu Eixarcolant, i és d’assistència lliure. Les places són limitades i es respectaran en tot moment les mesures socio sanitàries vigents.


L’entitat Eixarcolant ha iniciat una campanya per posar sobre la taula la necessitat de construir un nou model agroalimentari basat en tres eixos: sostenibilitat real, traçabilitat i justícia social.
Iniciada el 13 de juny, es perllongarà fins el 23 de juliol i ha de servir per posar les bases del nou model agroalimentari i demostrar que és possible. Inclou una campanya de micromecenatge i un gira de presentació amb actes arreu del país.


El nou model ha de permetre a la ciutadania conèixer amb tot detall què hi ha darrere de cada producte i a què s’està contribuint amb el seu consum. Alhora, ha de normalitzar el cultiu i consum d’espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals, elements clau per la sostenibilitat i la sobirania alimentària.

Cap a un model més sostenible, ètic i just


Amb aquesta campanya el Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu demostrar que és possible
desenvolupar un nou model de producció, distribució i consum d’aliments, i de desenvolupament socioeconòmic: més sostenible, ètic i just, que reverteixi positivament al territori, i que empri amb normalitat les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.
 

A Solsona aquest dilluns 5 de juliol, Marc Talavera doctor en biologia especialitzat en etnobotànica, agroecologia i comunicació científica, analitzarà algunes de les problemàtiques del model agroalimentari i de desenvolupamentb socioeconòmic actual. Des de l’emergència climàtica i el despoblament rural fins a la pèrdua de sobirania alimentària i la crisi de la biodiversitat, entre moltes d’altres. Alhora posarà sobre la taula els ingredients a partir dels quals desenvolupar un nou model agroalimentari, entre els quals destaquen les espècies silvestres comestibles i les varietats tradicionals amb interès agrari; així com la recuperació de la centralitat i prestigi del sector primari, que ha d’esdevenir un element vertebrador a nivell de país.

Video de la campanya
 

 

Participació