Escola Arrels

​Roser Borés i Paula Casafont, estudiants de 4t d’ESO, premiades al 6è Concurs d’Infografies de l’EFEC

per Redacció, Solsona | 24 de juny de 2021 a les 09:12 |
En l’actual marc econòmic-financer cal oferir coneixements financers a diversos col·lectius i a diferents nivells, però molt especialment a escoles i adolescents. Per aquest motiu va sorgir el 2012 el projecte EFEC, que té per objectiu oferir a les escoles públiques, concertades i privades de Catalunya la possibilitat d’impartir educació financera bàsica als alumnes de 4t d’ESO.

A EFEC els tallers són impartits per treballadors voluntaris vinculats a entitats financeres (professionals en exercici o jubilats), professionals vinculats a associacions del sector econòmic financer, treballadors de l’Agència Tributària de Catalunya o professors de secundària. Els centres escolars que participen en el programa s’hi apunten de manera voluntària per tal que els seus alumnes adquireixin competències en finances personals.


Un curs més, l’alumnat de 4t d’ESO que ha cursat la matèria d’economia ha participat en 5 dels sis tallers que aquesta entitat ofereix. Aquesta mateixa oportunitat l’han tingut els estudiants de 1r i 2n del cicle formatiu de grau mitjà d’Activitats Comercials, que han participat en dos dels tres tallers que proposava l’EFEC.

Aquest programa d’alfabetització i educació financera s’emmarca en les recomanacions d’organismes internacionals tant rellevants com l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i la Unió Europea (UE), i està supervisat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Ambdues organitzacions han fet èmfasi en la necessitat de dotar a la ciutadania de competències per tal de gestionar els seus ingressos i despeses, que ajudin a evitar episodis de sobreendeutament i d’exclusió financera.

Dins d’aquests tallers, l’alumnat de 4t D’ESO també ha participat en el 6è concurs d’infografies. Primerament, s’ha fet la selecció de la millor infografia dins del centre i la seleccionada s’ha presentat al concurs a nivell de Catalunya.

Les guanyadores del 2n premi d’aquest concurs han estat dues alumnes de 4t ESO: Roser Borés i Paula Casafont.


Durant l’acte de cloenda que ha tingut lloc de manera telemàtica el 21 de juny, s’ha projectat un vídeo on han intervingut les dues alumnes explicant de manera molt didàctica els continguts que havien plasmat a la seva infografia.

Des de l’escola volem felicitar a la Paula i a la Roser per aquest premi ben merescut!

 

Participació