1 de 10
Eixarcolant

Sortida etnobotànica d'Eixarcolant organitzada pel Geo i pròximes activitats d'Eixarcolant a Solsona

per Redacció, Solsona | 23 de juny de 2021 a les 21:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El passat 13 de juny va tenir lloc a Oliana una sortida etnobotànica conduïda per Marc
Talavera (president del col·lectiu Eixarcolant i doctor en Biologia) i organitzada pel Grup

Excursionista d’Oliana.

La sortida va ser un èxit, exhaurint en un sol dia les 25 places que permetia la inscripció. I tots els assistents van coincidir en la voluntat de continuar aprenent i participant en activitats similars.


Durant la passejada per l’horta i el pou del gel, vàrem aprendre a mirar amb nous ulls el nostre entorn, descobrint possibles usos de les plantes que creixen silvestres als marges dels camins, entre els horts, al rocam, etc. El Marc ens va ensenyar el potencial gastronòmic de les plantes silvestres comestibles, normalment oblidat o desconegut a la nostra cultura o, simplement, menystingut.

Tenim al nostre abast un ventall de possibilitats amplíssim per poder ampliar el nostre registre alimentari: Ja sigui pel simple gaudi de descobrir nous sabors i textures, com un autèntic menú degustació en el restaurant més creatiu; o bé per diversificar les nostres fonts de recursos i apostar per un futur més sostenible.


Com diu el lema d’Eixarcolant en la seva nova campanya per remar cap a un model
agroalimentari alternatiu, d’autèntica sostenibilitat, traçabilitat i justícia social: IMPOSSIBLE ÉS NO FER RES, per canviar-ho tot!

I per això, per descobrir com podem fer-ho possible, el pròxim 5 de juliol tindrà lloc al Casal de Cultura de Solsona una conferència titulada “El Model agroalimentari a debat. A què estem contribuint amb el nostre consum?” a càrrec de Marc Talavera i amb la participació dels nodes locals del Col·lectiu Eixarcolant. Durant la conferència s’explicarà qui és el col·lectiu Eixarcolant (www.eixarcolant.cat) i es presentarà la nova campanya de micromecenatge.

PRÒXIMES ACTIVITATS DEL COL·LECTIU EIXARCOLANT AL SOLSONÈS:
4 de Juliol.
Taller de Cremes Naturals. A càrrec de Suzette Böhringer. Inscripcions a
www.eixarcolant.cat/agenda (Places limitades). Preu 35€ Socis Eixarcolant /40€ no socis.
Contacte: 607 30 63 23 (Alba). Horari: 10:00h-14:00h. Lloc: Institut Francesc Ribalta.

5 de Juliol. Conferència “El Model agroalimentari a debat. A què estem contribuint amb el
nostre consum?” a càrrec de Marc Talavera. Hora: 19:00h. Lloc: Casal de Cultura de Solsona. Pg. Pere Claret.

 

Arxivat a:
Societat, Eixarcolant
Participació