Flama del Canigó

Un any més, Òmnium farà arribar la Flama del Canigó a Solsona

Enguany seran els Trabucaires de Solsona els encarregats de llegir el manifest

per Redacció, Solsona | 19 de juny de 2021 a les 07:59 |

La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles per festejar la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu.

Lligada a la tradició de les fogueres va néixer la tradició de la Flama del Canigó. Cada any s’inicia aquesta tradició entre el 22 i el 23 de juny fent la renovació del foc al cim del Canigó i després culmina quan la flama, portada per voluntaris, es reparteix per tot el país seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan arreu del territori.


Però més enllà d’aquesta festa, la Flama del Canigó té una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana, expressa la unitat de la llengua i la unitat de la nació catalana, sencera i completa i també amb aquesta flama es renova el nostre compromís amb l’exercici dels drets fonamentals. És Símbol d’un passat, un present i un futur per compartir amb el foc com a imatge d’un poble viu que no es rendeix.

Òmnium del Solsonès farà arribar la Flama a Solsona amb el següent programa d'actes el proper dimecres 23 de juny:


A les 8 del vespre, ofrena de la Flama del Canigó a la M. de Déu del Claustre.
A dos quarts de nou, a la Plaça del Camp. Encesa del peveter, lliurament de la Flama als diversos municipis de la comarca i lectura del manifest a càrrec dels Trabucaires.

Tot seguit encesa de la foguera de Sant Joan al Camp del Serra.

Participaran Hereu i Pubilla, Donzella i Fadrí, Trabucaires, Orfeó Nova Solsona i Orquestra Patinfanjàs.

 

 

Participació