Agricultura

​El Departament d'Acció Climàtica abona al Solsonès 101.238 euros en ajuts per a la Ramaderia ecològica

per Redacció, Solsonès | 18 de juny de 2021 a les 09:42 |

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2020, complint així amb els compromisos assumits amb els agricultors.

Així, el Departament abona aquest divendres, 18 de juny, el pagament dels imports corresponents a l’ajut de Ramaderia ecològica de la campanya 2020. L’import total del pagament és de 5.738.940,34 €, es farà efectiu a 573 beneficiaris de 27 comarques, i té un impacte sobre 83.533 hectàrees de conreu.


Al Solsonès s'han tramitat 13 expedients, que sumen un total de 101.238,83 euros en ajuts

Aquest ajut, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarca dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).


L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses envers el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l'operació té en compte la variació en el rendiment productiu, la millora de les instal·lacions i la disminució de la densitat animal, i la disminució dels transports d'animals entre granges de cria i d'engreix. Així mateix, també preveu la variació en els costos per l'increment de la despesa relativa a la major dedicació dels productors i la inclusió de farratges ecològics en la dieta, en substitució d'una dieta únicament basada en pinsos concentrats.  

 

 

Participació