1 de 10
Solsona

88 aspirants per cobrir tres places d’agent de Policia Local de Solsona

Una quarta part dels aspirants són dones

per Redacció, Solsona | 8 de juny de 2021 a les 17:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dos anys després de l’últim concurs-oposició per ampliar la plantilla de la Policia Local, l’Ajuntament de Solsona n´ha convocat un de nou per cobrir tres places d’agent i constituir una nova borsa de treball.

Amb la llista provisional d’aspirants admesos i exclosos en el concurs-oposició i un cop estimades les alegacions, el total definitiu d'aspirants a policia local de Solsona ascendeix a 88, desl quals 21 són dones.

Tots els aspirants admesos a la convocatòria han realitzat aquest dimarts, 8 de juny, la prova d'aptitud física, a les instal'lacions municipals d’esports.
Els aspirants que no tenen acreditat el nivell intermedi de català,van fer la prova de coneixements de llengua catalana de nivell intermedi de català (B2)  ahir dilluns dia 7 de juny de 2021 a les 9 hores.


L’exercici tercer, cultura general, es realitzarà el dia 14 de juny de 2021 a les 9 hores a la Sala Polivalent.
L’exercici quart, prova teòrica, es realitzarà el mateix dia 14 de juny de 2021 a les 11 hores també a la Sala Polivalent


Les bases de la convocatòria, aprovades per Junta de Govern Local el 29 de març, estableixen com a requisits, igual que en les ocasions anteriors, disposar del títol de graduat en educació secundària, graduat escolar, tècnic de grau mitjà, auxiliar de primer grau o un altre equivalent o superior; tenir el permís de conduir de la classe B i una alçada mínima d’1,60 metres les dones i 1,65, els homes.

En el procés de selecció, el tribunal valorarà l’antiguitat en tasques d’agent en algun cos policial, les titulacions, la formació professional i el nivell de coneixement de la llengua catalana, entre d’altres. Les fases d’oposició consistiran en les proves d’aptitud física, l’exercici de coneixement de català, el de cultura general, una prova teòrica, el psicotècnic i el reconeixement mèdic.

Les tres persones aspirants que superin aquest procés amb les millors puntuacions seran proposades per al seu nomenament com a funcionaris en pràctiques. Posteriorment, hauran de superar un curs específic a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i un període de pràctiques de sis mesos a Solsona. Les persones que també superin la fase d’oposició però no siguin seleccionades formaran part de la borsa de reposició per cobrir alguna baixa voluntària o desqualificació. També podran ser nomenades agents interins.

Actualment la plantilla de la Policia Local solsonina és integrada per vuit agents de carrera, un en formació, tres interins i el cap.
Participació