Exposició

L'artista visual Joma combina en una exposició interactiva textes, música i escultura

per Ramon Estany, Solsona | 7 de juny de 2021 a les 20:54 |
Del 4 al 20 de juny, l'artista visual Joma establert al Solsonès proposa una mostra artística que amalgama poesia, ironia, literatura i retrospecció.

Amb el Celler de Ca l'Aguilar com a escenari, el barceloní resident a Llobera Josep Maria Rius, "Joma", teixeix Nou nius nous, una exposició que, a partir de la combinació d'una part plàstica i una altra de literària, vol convertir-se en un poemari immersiu i introspectiu. Inaugurada el 4 de juny, la mostra es pot visitar fins el 20 de juny els divendres, dissabtes i diumenges. S'hi pot acudir als matins, de les 11 a les 13:30 h, i també a les tardes, de 17 a 20 h. 


Emplaçada a Solsona, la nova creació de Joma consta de nou peces o nius que inclouen una poesia original de l'autor, així com una composició escultòrica produïda mitjançant objectes vulgars d'ús quotidià i unes petites figures de bronze elaborades a partir de la tècnica de la cera perduda. Tot plegat, s'impregna d'una atmosfera lumínica tènue acompanyada de música de Xavier Maristany, compositor i creador d'intervencions sonores a l’espai públic. D'aquesta manera, tots els ingredients d'aquesta instal·lació artística permeten una lectura lliure i flegmàtica en una atmosfera controlada.

Foto: Ramon Estany


Joma és certament un artista multidisciplinar. Amant del dibuix d'opinió i de pensament, l'il·lustrador establert al Solsonès és un col·laborador habitual de La Vanguardia i de les revistes l’Avenç, Cavall Fort, Compartir i Serra d’Or. Els seus dibuixos sovint remeten als clàssics. En aquest sentit, ha publicat una profunda recreació visual del món homèric: d'una banda, La Odissea (2007-2009), interpretada des de múltiples vessants, entre elles el gastronòmic i vinícola, i La Ilíada (2009-2013). 


Aquesta proposta visual que parla dels altres però sobretot de nosaltres mateixos és una iniciativa de Joma i té la col·laboració de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Solsona. 

EXPOSICIÓ:  'Nou nius nous (per a espècies humanes no tan noves)', de Joma

04/06/2021 a
20/06/2021 d' 11:00 a 20:00
Celler de Ca l'Aguilar (plaça Major, 3)
 

 

Participació