Associació de Dones

L'Associació de Dones organitza una xerrada sobre detecció de violències masclistes i el procés per denunciar-les

Divendres 11 de juny a les 7 de la tarda a la Biblioteca Comarcal de Solsona

per Redacció, Solsona | 5 de juny de 2021 a les 09:18 |
L'Associació de Dones del Solsonès convida la caporal responsable del Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra per aprendre a identificar les violències masclistes i saber com fer-hi front.

Has estat mai víctima de les violències masclistes? Te n'has adonat de seguida, o bé ho has detectat al cap del temps? Per tal de detectar-les de forma precoç i actuar-hi a temps a fi d'evitar-les, o bé enfrontar-les amb les eines necessàries, l'Associació de Dones del Solsonès organitza l'11 de juny la xerrada "Violències masclistes: com detectar-les i quin procés seguir per denunciar un cas".


La ponència, a càrrec de la caporal responsable del Grup d'Atenció a la Víctima de la comissaria de Mossos d'Esquadra de Solsona, tindrà lloc a les 19 h al saló de les Homílies d'Organyà de la Biblioteca Carles Morató. La capacitat és limitada i per això cal reservar plaça prèvia a l'adreça electrònica asdonessolsones@gmail.com.

Fins fa ben poc, encara es parlava de la violència masclista com si d'una unitat conceptual es tractés. Atesos els contextos en què es poden donar casos de diferents formes de violència, es fa necessari pluralitzar el terme i referir-nos-hi en la diversitat perquè la violència pot aflorar a casa, però també a la feina, al carrer i a multitud d'entorns.


En el decurs d'aquest 2021, Catalunya acumula ja sis feminicidis. A Espanya, la violència masclista ha causat la mort de 17 dones, la meitat de les quals el maig passat, a més d'un nen de 7 anys. Els experts ho atribueixen sobretot al retorn progressiu a la normalitat prepandèmica. Des que van començar els registres, l'any 2003, 1.095 dones han mort assassinades per la parella o l'exparella.

Les dones que considerin que estan patint violència masclista poden demanar ajuda trucant al telèfon 900 900 120, que és operatiu durant les 24 hores i atén consultes i urgències. Es tracta d'un telèfon gratuït, que no queda registrat al mòbil i és confidencial.

 

Participació