Club d'Escacs l'Elefant

El torneig d’escacs de la Fira de Sant Isidre va confrontar 10 participants

per Redacció, Solsona | 2 de juny de 2021 a les 20:46 |
Enguany, la Fira va tenir una activitat amb ubicació nova, escacs online per internet!
Dissabte a la tarda, 10 participants es van animar a competir entre ells durant 90 minuts emocionants de partides non-stop, modalitat blitz (5 minuts per partida, més 3 segons addicionals per jugada feta) com indiquen les dades:

- 31 partides jugades
- 2.180 moviments jugats

- 45% de victòries amb blanques
- 55% de victòries amb negres

- Cap taules.

D’entre els participants de Solsona, Ponts, Sallent i Barcelona, el campió fou Jordi Massana amb 7 patides jugades (100% victòries); 2n classificat Xavier Sendarrubias amb 6 partides jugades (86% victòries); 3r classificat Ramon M. Pujol amb 6 partides jugades (67% victòries).

I l’esforç té premi:
1r: Dinar per a 2 persones al Restaurant el Buffi de l’Hotel Sant Roc de Solsona.
2n: Visita guiada a la Solsona Monumental gràcies a Solsona Experience.
3r i millor local: 2 botifarres i 2 begudes a l’estand de les botifarres de la Fira

El Club d’Escacs l’Elefant de Solsona agraeix la participació, la col·laboració dels patrocinadors i del Consell Comarcal.
I us animem a participar en el següent... Mentrestant, us deixem una interessant posició que es va produir en una de les partides. Cal trobar el cop d’efecte que tenen les blanques per posar contra les cordes al rival.

Solució:
1.Txf6! exf6 (si gxf6, seguiria Dh5+, Rd8 i Cf7+ guanyant la dama negra); 2. Dh5+ Re7; 3. Ce4 Dd5 (única jugada que aguanta, qualsevol altra obté mat en dues jugades, després de Df7+); 4. Df7+ Rd8; 5. Cxf6
(un nou sacrifici!) gxf6; 6. Dxf6+ Rc8 (compte a tapar d’alfil, perquè seguiria Dxh8+, i després de tapar de nou d’alfil a Af8, Dxf8++); 7. Dxh8 Dd8; 8. Tf1 Ad6; 9. Dxh6 ... I si les negres no havien rebut mat fins aquí, ara no tenen gaires opcions de guanyar el final de partida.

 

Participació